Politie sluit opleidingscircuit na de zomer

LELYSTAD
Het circuit van de Politie Academie in Lelystad sluit per 1 september. Dat laat een woordvoerder weten. De rijopleidingen worden daarna op andere plekken gegeven. Mogelijk op de nabijgelegen testbaan van de RDW en op een legerbasis.

De baan werd door de politie en commerciële partijen gebruikt voor oefeningen, testen en trainingen. Er zijn verschillende oefenplateaus, simulators en ook leslokalen. De verlengde start- en landingsbaan van Lelystad Airport komt vlak naast de gebouwen van de academie te liggen. 

De lokalen worden eerst nog wel gebruikt en er bestaat nog een kleine mogelijkheid dat delen van de baan alsnog na 1 september worden gebruikt. Dat hangt af van het aantal alternatieve locaties dat gevonden wordt.

reacties (3)

 • Maartje

   

  Ik denk dat een internationale luchthaven toch net wat interessanter is en meer banen genegeerd dan een Politie Academie? En ik dacht dat er sprake was een nieuw aangeboden plek in de buurt van Nedtrain en het rangeerterrein van de NS.

  reageer
 • Louis

   

  Het gaat u kennelijk alleen maar om de banen. Dat de leefomgeving in Flevoland ernstig wordt aangetast door het vliegverkeer interesseert u kennelijk helemaal niets. Voor mij liever de Politie Academie dan dat waardeloze vliegveld waar half Flevoland last van gaat krijgen.

 • Roel

   

  Het zal banen kosten , maar er komen ook vele nieuwe banen bij.

  reageer
 • Piet

   

  Nee, hij wordt alleen maar verlengd naar 2700 meter.

 • Willem

   

  Dit banenverlies wel even meenemen in de euforie Van het vliegveld Lelystad er zullen nog veel banen sneuvelen door dit onzalig plan

  reageer
 • Alles moet wijken

   

  Yip, het banenverlies op vliegveld Teuge bijvoorbeeld

 • Bas

   

  Welk banenverlies? Oh de testbaan, de Politie Academie blijft gewoon bestaan hoor... en die honderden banen wegen wellicht meer dan de 20 van de politie academie?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert