Gemeente krijgt schilderij van dankbare vluchteling

ZEEWOLDE
Kunstschilder Firas Kaloussiyh heeft vanochtend zijn schilderij 'Struggle for life' onthuld in het gemeentehuis van Zeewolde. Hij deed dat samen met wethouder Winnie Prins. Het schilderij is gemaakt voor de gemeente Zeewolde en haar inwoners als dank voor de periode, waarin hij mocht verblijven in het asielzoekerscentrum.

Het schilderij hangt op de trap die leidt naar de eerste etage. Veel bezoekers van het gemeentehuis maken gebruik van deze trap. Deze gaat namelijk naar de raadzaal/trouwzaal, vergaderruimtes en de kamer van het college van burgemeester en wethouders.

De Syrische kunstschilder Firas Kaloussiyh hield eerder een korte expositie in de Verbeelding in Zeewolde. Hij ontvluchtte zijn land en kwam via verschillende omzwervingen in het AZC in Zeewolde terecht. Hij had geen inspiratie meer om kunst te kunnen maken. Dat veranderde toen hij in Zeewolde de familie Koelewijn leerde kennen. Bij hen pakte hij zijn kwast weer op en begon te schilderen. Hij woont inmiddels in Rotterdam, maar voelt zich nog steeds verbonden met Zeewolde. 

reacties (11)

 • Jan bakker

   

  Je hebt volkomen gelijk! !!!

  reageer
 • Serge

   

  Wat een stompzinnig geval !

  reageer
 • Flevoburger

   

  Waar haal jij de arrogantie vandaan om te zeggen dat ik niets doe? Misschien zit ik al dik 10 jaar in het vrijwilligerswerk. Als ik jouw woorden zo lees dan neem ik aan dat jij met 75 euthanasie pleegt?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tegenover de positieve boodschap van de kunstenaar komen de reacties niet verder dan afgunstige xenofobie. Ik schaam me er niet snel voor om Nederlander te zijn (het gras is elders namelijk niet veel groener) maar in dit geval ben ik diep teleurgesteld.

  reageer
 • overdrijven is ook een vak...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Voor onze ouderen heeft D666 al de oplossing hoor. Gewoon euthanaseren. Vluchtelingen daarentegen van harte welkom.. Incl alle bijkomende kosten. Kunstenaars hebben we er al meer dan genoeg van hier.

  reageer
 • andere Jan

   

  wat een geweldig schilderij, ga dat zeker zelf bekijken. Stukje dat hier te zien is pakt je meteen, en raakt je diep van binnen. Dank je wel Firas, dank!!

  reageer
 • Jan

   

  Je kan beter niets schrijven! Alleen maar roepen en niks doen, dat doet 99 % al. Beleid is de ouderen zooooo lang mogelijk in leven houden koste wat het kost. Maar aan kwaliteit van leven wordt niet meer gedacht. Nu wordt iedereen 90, was het nog maar dat iedereen gem. 75 werd hadden we dat probleem ook niet. Dus laat deze kunstenaar met rust!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Als dat de uitgangspositie van het vluchtelingenbeleid zou zijn dan hadden er heel veel mensen er geen problemen mee. Nu is het een verblijfsvergunning incl. kost en inwoning, scholing, onderwijs , medische zorg voor de rest van het leven met daarbij de mogelijkheid voor de familie om later ook nog over te komen. Krijg je heimwee ? Dan ga je toch gewoon lekker een paar weekjes naar je "onveilige" land terug voor een goede vakantie. Zo, we hebben weer genoeg geschreven, snel naar opa in het verzorgingstehuis want die loopt anders te lang met z'n vol gepoepte luier. Niet dat hij incontinent is hoor, er is gewoon te weinig personeel / geld om goed voor onze ouderen te zorgen....

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Als de oorlog daar over is, gaat hij zijn land mee helpen opbouwen/repareren.

  reageer
 • Jan

   

  Sjonge, een schilderij... en de levenslange kosten daarvoor, een miljoen! En een nieuwe Denk aanhanger erbij. Ja dat hebben we nodig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert