2,5 jaar cel voor overval kapsalon

ALMERE
Een man uit Almere moet 30 maanden de cel in omdat hij in maart een kapsalon in Ede heeft overvallen. Hij kwam de zaak binnen met een kniptang bij zich en eiste het geld uit de kassa. Hij ging er vandoor met ongeveer 200 euro en een telefoon.

Tijdens zijn vlucht frommelde hij zijn jas in een struik. Die werd door de politie gevonden. Er zat een brief in die aan de Almeerder gericht was. Bij technisch onderzoek werden zijn DNA-sporen gevonden. Toch blijft de Almeerder ontkennen dat hij de overval heeft gepleegd. 

De man bekende wel een paar dagen dagen later iemand in Arnhem te hebben beroofd. Dat kon ook moeilijk anders: hij werd overmeesterd door een omstander toen hij bij een vrouw een handtas wilde grijpen. Hij trok er hardhandig aan en probeerde de vrouw te slaan. De politie kon hem aanhouden.

De rechtbank Gelderland heeft 10 maanden meer cel opgelegd dan het Openbaar Ministerie had geëist. De rechtbank deed dat vanwege de ernst van de zaak en omdat de man al vaker is veroordeeld. De Almeerder moet ook nog 275 euro aan de slachtoffers betalen. 
 

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert