Getuigen opgeroepen in fraudezaak

LELYSTAD • Wo 28 juni 2017 | 15:22 • Woensdag 28 juni 2017 | 15:22
Een man en vrouw uit Lelystad die voor belastingfraude zijn veroordeeld, hielden woensdag in hoger beroep vol onschuldig te zijn. Het gerechtshof in Zwolle besloot de zaak aan te houden om getuigen te horen.

De 47-jarige verdachte kreeg vorig jaar zomer een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd voor fraude. De vrouw kreeg een halfjaar cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk opgelegd. De twee zouden bewust allerlei valse facturen in de administratie van hun bedrijven hebben opgenomen om de belasting te tillen. In het geval de verdachten schuldig worden bevonden hangt hen nog het terugbetalen van 284.000 euro aan criminele winsten boven het hoofd.

Hun advocaat wil nu dat er een bankmedewerker gehoord wordt. De man was aanwezig bij banktransacties waarbij duizenden euro's contant werden opgenomen. Volgens de advocaat werd het geld aan twee heren gegeven die het kwade brein vormen achter de fraude. Het duo uit Lelystad zou zich slechts door die twee hebben laten gebruiken.

Ook zij moeten worden gehoord. Een datum is nog niet vastgesteld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel