Leerlingen ontwikkelen vaste planten plan

EMMELOORD • Wo 28 juni 2017 | 16:22 • Woensdag 28 juni 2017 | 16:22
Leerlingen van het mbo Groene Ruimte Groenhorst hebben een vaste planten plan ontwikkeld voor het openbaar groen in de gemeente Noordoostpolder. Na uitgebreid onderzoek zijn er voor de school aan de Urkerweg vier plantvakken aangelegd met verschillende grondsoorten. 

De bedoeling is om verschillende vaste plant groepen te koppelen aan de juiste bodem. Op deze manier kunnen de planten optimaal groeien en bloeien en zijn er minder onderhoudskosten. Het vaste planten plan is inmiddels volledig uitgevoerd en gepresenteerd aan wethouder Andries Poppe en de gemeente.

Plantenborders 
In totaal duurt het project 5 jaar. Met de afronding van de aanleg heeft het project nu nog 3 jaar te gaan. In de komende 3 jaar volgt de school samen met de gemeente de ontwikkeling van de vier soorten plantvakken en doet ervaring op met het onderhoud van de vaste plantenborders. Ook leren de leerlingen kennis over te dragen aan toekomstige leerlingen. Het onderhoud wordt een belangrijk onderdeel van het monitoren.




 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel