'Voorbereidingen koninklijk bezoek namen maanden in beslag"

FLEVOLAND • Wo 28 juni 2017 | 19:21 • Woensdag 28 juni 2017 | 19:21
De voorbereidingen om het koninklijk paar in onze provincie te ontvangen hebben maanden in in beslag genomen. Dat zegt Commissaris van de Koning Leen Verbeek. Hij ontvangt Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vanochtend op Urk.

Het koningspaar brengt dan een zogeheten streekbezoek aan Flevoland. Willem-Alexander en Máxima zijn de hele dag in onze provincie aanwezig om kennis te maken met inwoners, instellingen, en het bedrijfsleven.

Volgens Leen Verbeek zijn er vooraf allerlei besprekingen gevoerd om een lijst van mogelijke activiteiten samen te stellen. Dat gebeurt in overleg met de Dienst Koninklijk Huis. 

Lange lijst 
“Dat levert een lange lijst aan mogelijkheden op. Er valt dan van alles af omdat het praktisch niet kan of niet uitkomt.” Ook wordt er met de Flevolandse burgemeester gesproken. “Die hebben ook vaak weer suggesties. De beveiliging moet er naar kijken. Daardoor valt er ook nog wel eens wat af. Maar uiteindelijk komt er dan toch een mooi programma te voorschijn.”

In ons liveblog houden we je op de hoogte van het bezoek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel