Politie bekeurt jongeren na brandje Waaggarage

LELYSTAD
De politie heeft acht jongeren bekeurd omdat zij ‘s nachts rondhingen in de Waaggarage in Lelystad. Agenten hoorden het brandalarm afgaan en zagen twee doeken in brand staan. Deze doeken werden gebruikt bij schilderswerkzaamheden. De agenten zagen ook iemand in het trappenhuis naar boven rennen. 

Op de derde verdieping trof de politie een bijna leeg parkeerdek aan met maar twee auto’s. Daarin zaten acht jongeren. Zij gaven aan niks van de brand te weten.

Aangezien de jongeren geen reden konden geven voor hun verblijf in de parkeergarage, midden in de nacht, hebben zij hiervoor een bekeuring gekregen.

“In de APV van Lelystad staat namelijk dat men zich niet zonder redelijk doel mag ophouden in, onder andere, een parkeergarage.” zo legt de politie op Facebook uit.

Het brandje was overigens snel geblust.

reacties (5)

 • Flevoburger

   

  Handhaving en toezicht zou zich wat minder druk moeten maken met het wegjagen van bezoekers van de Gordiaan en wat meer energie moeten stoppen in de kleine criminaliteit. Maar goed, dat laatste brengt geen geld op en bonnen schrijven wel hè.

  reageer
 • Peter

   

  De camara's doen het wel degelijk maar die staan alleen op de betaalautomaten en sommige ingangen. En de gemeente weet ok wel dat er jongeren rond hangen maar als er niet gecontroleerd ivm bezuinigingen krijg je dit .

  reageer
 • bromsnor

   

  Sterk optreden. Was er niet één met een luchtje aan zijn handen? En wat is er mis deze lieden even mee te nemen en in bewaring te houden tot ze op het bureau verhoord kunnen worden. Zoveel uur later.

  reageer
 • Rob

   

  Er zijn vaak hangjongeren. Heeft de gemeente nog steeds niet door

  reageer
 • Brinkman

   

  Hangen die camera's daar voor jan met de korte achternaam?

  reageer
 • Dick

   

  Die doen het niet. Mag ook niet want niet aangekondigd.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert