Te weinig draagvlak voor Flevolandse COC-afdeling

FLEVOLAND
Er komt voorlopig geen aparte Flevolandse afdeling van de COC. Na een jaar van voorbereidingen blijkt er te weinig draagvlak te zijn voor de vereniging, die zich inzet voor de integratie van homoseksuelen.

In een verklaring van het COC staat dat de reden hiervoor moeilijk te definiëren is, "maar het lijkt erop dat de manier waarop mensen zich verenigen toch meer vanuit de groep zelf moet komen, en een dergelijk proces vergt tijd." De werkgroep die zich inzette voor het oprichten van een aparte COC-afdeling stopt.

Door het besluit blijft de COC-afdeling van Amsterdam actief in Almere en blijft de rest van de provincie onder COC Zwolle vallen. 

reacties (2)

 • Stevie

   

  De mensen zijn gewoon gay-moe... Ook ik denk bij de Gay Parade dat het een beetje teveel wordt..

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Ik heb helemaal niks tegen de LHBTG-gemeenschap, maar dat pro-actieve bevorderen gaat mij soms te ver. 'Gaybapaden' etc, is het echt allemaal nodig? Aan het draagvlak te zien schijnbaar niet. Mensen die 'anders' zijn qua gedachtes, uiterlijk, religie of gevoelens zullen nooit door 100% van de wereldbevolking geaccepteerd worden... Zelfs alleen maar vrouw zijn is in sommige culturen al genoeg om een minderheids-status te hebben.

  reageer
 • HH

   

  Waar baseer je op dat er geen draagvlak is voor gaybrapaden? Of geen draagvlak voor het bevorderen van gelijke behandeling?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert