Bezoek koninklijk paar trekt duizenden mensen

FLEVOLAND • Do 29 juni 2017 | 19:07 • Donderdag 29 juni 2017 | 19:07
Het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Flevoland is voorbij. Het bezoek werd afgesloten in Dronten. Duizenden mensen ontvingen het koninklijk paar op het Meerpaalplein. 

In de Meerpaal bekeken ze een Dagatelier, waar jongeren met een beperking kunst beoefenen zoals schilderen en beeldhouwen. Daarna was er een informeel samenzijn met de belangrijkste betrokkenen en de organisatoren van de dag. 

Aan het begin van de middag was het koninklijk paar in Nagele, waar in het museum werd verteld over de geschiedenis van het dorp. Ook sprak het koninklijk paar met een aantal inwoners en agrariërs over het leven in Nagele en hoe het zit met de sociale samenhang en de voorzieningen in het dorp.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben daarvoor een bezoek gebracht aan Windpark Noordoostpolder. Het park met 86 molens is net vorige week geopend. 

Het streekbezoek van het koninklijk paar begon op Urk. Daar werden ze verwelkomd door onder anderen commissaris van de Koning Leen Verbeek en de burgemeester van Urk, Pieter van Maaren.  

Vervolgens zijn ze toegezongen door Geke's Tiental met een lied dat speciaal voor de vijftigste verjaardag van de koning is gemaakt. 

Het paar ging ook naar het Maritiem Onderwijscentrum. In de praktijklokalen lieten studenten, vissers en oud-vissers zien wat er op die opleiding allemaal wordt geleerd.

In ons liveblog kan je alle gebeurtenissen van vandaag nog eens terugzien. 


Deel artikel

reacties (13)

 • Groenlinks pffffff

    Za 1 juli 2017 Zaterdag 1 juli 2017

  Voor alle zeurpieten hier, ga een boek schrijven in een klosster in plaats van hier een half boekwerk opmerking en emotie te plaatsen.

  reageer
 • pieter

    Vr 30 juni 2017 Vrijdag 30 juni 2017

  Nog nooit zo veel politie op de been gezien, die aanwezigheid zal de komende maanden met minder inzet op straat moeten worden terug verdiend.

  reageer
 • wilma

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Wat een poppekast. Het is net of Omroep Flevoland het Koningshuis wil promoten. Zoveel werk, voor even. De mensen in Nagele, waren daarover heel nuchter. Intervieuw met jullie: Bent u niet zenuwachtig dat u die dag KWA een hand gaat geven? Helemaal niet. Ze komen tussen de middag bij U aan, bent u dan niet bang dat ze niets te eten hebben? Mevrouw antwoordt: ze zullen in de bus wel wat gegeten hebben of anders halen wij gewoon broodjes met kaas bij de supermarkt voor ze. Prachtig!!! Een kwartier hebben jullie aandacht besteed aan dat werkbezoek, terwijl er toch ook andere zaken aan bod moeten komen. Ik vind dit knap overdreven.

  reageer
 • Uhm...

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Fantastisch dat onze koning en koningin langs zijn geweest. En die kosten, tja… Ik kan ook wel andere dingen opnoemen die veel kosten en mij geen ene moer schelen. En ik kan heel veel mensen opnoemen die ik liever niet als burgemeester zie (waaronder mezelf). Zoveel mensen zoveel wensen. Ondanks dat ik er niet bij kon zijn en helaas thuis ook geen oranje soezen heb bij de koffie: ik vind het een prachtdag! En vind jij het niets: kijk lekker de andere kant op en ga dingen doen en organiseren die je wel blij maken.

  reageer
 • Dronterman

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Ik heb vanaf mijn werkplek eigenlijk de hele dag dit bijzondere toneelstukje kunnen aanschouwen. Het is natuurlijk leuk dat ze hier langskomen, maar wat een onzinnige hoop werk voor een stukje over het plein lopen van 1 minuut. Dat staat toch in het geheel niet in verhouding met alle gedoe. Honderden mensen zijn bezig geweest, eindeloos veel politie, oranje lopers geplakt op het plein, vlaggetjes gedrukt, etc etc etc. En dan komen ze aan, stappen uit, lopen 100 meter en gaan dan naar binnen en een uur later met spoed de limo in en vol gas weer op huus an! Goed beschouwd is het best wel zielig dat 'we' onze koning en koningin eigenlijk als een stel kinderen behandelen. Oproep om het hele dorp te versiere, vlaggetjes met Dronten logo, oranje lopers, ballonnen, aan het handje van de burgermeester die op zijn mooist is gekleed om dan te gaan kijken naar weet ik wat voor zogenaamd interessants. Kom op zeg... En dan heb ik het nog niet eens over de kosten van dit kinderfeestje.... Zo... ik ben het weer kwijt. :-)

  reageer
 • Dronten

    Vr 30 juni 2017 Vrijdag 30 juni 2017

  Helemaal mee eens! Ik had om 14.00 uur een afspraak bij de dierenarts met een hele zieke konijn. Je kon er niet eens op een normale manier komen. Veel last van toeschouwers die niet even aan de kant wilden. Stel je voor dat je plek ingenomen wordt. Verder was de hele ceremonie al een kwartier voorbij, W.A. en Maxima waren al weg met de audi en de poorten mochten nog niet open volgens meneer agent. Bij een eventuele volgende bezoek meer ingetogenheid zou op zijn plaats zijn. Nog even over mijn konijn Pluis, van haar hebben we afscheid moeten nemen ( helaas ).

 • laat alle reacties zien
 • Pjotr

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Het was weer een bobo feestje. 3 kwartier in de meerpaal met de bobo's en slechts 4 minuten voor het gewone publiek. Gemiste kans

  reageer
 • Lies

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Waar je zin in hebt, koninklijk paar is jullie allang weer vergeten...

  reageer
 • Bram

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Al die duizenden mensen hebben vrij zodat ze naar de koning kunnen zwaaien of waren het de zeer vele werkelozen en bejaarden.

  reageer
 • Ikke

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Of mensen nemen er een vrije dag voor!

 • pieter

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Heerlijk dat fouilleren !!! al kijkende in de loop van een tank.

  reageer
 • Rob

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  Alleen weer mensen met een beperking die extra aandacht krijgen

  reageer
 • je vraagt je af

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  zal de Koning het liegebeest van Dronten uit zijn functie ontheven hebben?

  reageer
 • .\/\/.

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  "agrariërs" - in mensentaal heet dat gewoon 'boeren' hoor.

  reageer
 • e

    Do 29 juni 2017 Donderdag 29 juni 2017

  "Het koninklijk paar sprak met een aantal boeren die initiatiefnemers zijn van het windpark". Niet met de bezwaarmakers en gedupeerden natuurlijk....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert