Meer geld voor kinderen uit arme gezinnen

DRONTEN
Dronten gaat meer geld uittrekken voor kinderen uit arme gezinnen. De gemeente krijgt van het Rijk 194.000 euro per jaar extra om kinderen te laten sporten en mee te laten doen aan culturele activiteiten. Het geld kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld schoolspullen te kopen.

Ongeveer 800 kinderen leven in armoede
In Dronten komen ongeveer 800 kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Op dit moment wordt de helft van hen extra ondersteund. Dronten wil graag alle kinderen helpen en kan met het extra geld kinderen uit minima-gezinnen kansen bieden.

Geld verdeeld over leeftijdsgroepen
Het geld wordt verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 is er jaarlijks 70 euro per persoon beschikbaar. Voor kinderen van 12 tot 18 jaar is dat zelfs 170 euro. Kinderen die naar de middelbare school gaan krijgen een eenmalige schoolbijdrage van ongeveer 400 euro om bijvoorbeeld een computer aan te schaffen. 

Budget 'het Beste Idee van Dronten' verhoogd
De gemeente steekt ook extra geld in projecten die meer kansen bieden voor kinderen en jongeren in armoede. Dit doet de gemeente Dronten door het huidige budget van het armoedeproject  'Het Beste Idee van Dronten' in 2017 en 2018 jaarlijks met 30.000 euro te verhogen.

reacties (9)

 • Corrie

   

  Hoe weet de gemeente Dronten wie die kinderen zijn? Ik ken genoeg gezinnen waar de vader/moeder werken, maar een laag inkomen hebben, en de touwtjes aan elkaar moeten knopen om schoolspullen te kopen. Kijkt de gemeente ook naar het netto inkomen wat besteed kan worden, want door toeslagen, gratis gemeentelijke belastingen ed hebben mensen in de bijstand vaak meer te besteden dan iemand die werkt. En zeker moet het in natura betaald worden, zodat de kinderen er iets aan hebben!

  reageer
 • Den

   

  Geef het aub in natura! Anders gaat het meteen op aan sigaretten, benzine van een te dure auto , telefoontjes of andere onnodige (impuls) aankopen.

  reageer
 • Willemsen

   

  Misschien dat de ouders van die arme kinderen dan bijv iets doen in de zin van vrijwilligerswerk.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Van dit soort acties gaat een totaal verkeerd signaal uit. Nl. dat de losers beloond worden. En de kinderen van ouders die hun zaakjes wel op orde hebben 'gestraft' worden voor het 'succes' van hun ouders. Door de zg. arme kinderen dingen te geven, ontneem je ze iets. Want iets wat gratis is, heeft geen waarde. Beter lijkt mij om deze kinderen ( en dat gaat zeker op van de groep vanaf een jaar of 13 ) kansen te bieden. De kans om zelf wat te presteren, om zelf wat te verdienen. Daar leren ze wat van, dat geeft ze zelfrespect, en mogelijkheden voor de toekomst. Want het begint bij het besef dat ze in hun leven andere keuzes zullen moeten maken als hun ouders als ze tenminste een ander leven, zonder armoede willen.

  reageer
 • Uhm...

   

  Absoluut! Het gaat om eigenwaarde en zelfrespect. Door zaken te geven, worden beide ondermijnd en heeft het absoluut minder waarde.

 • Brit

   

  Hoezo arm,volgens door het Nederlandse volk gekozen (regering)leven we in een economisch welvarend land.🤔

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem dronte

   

  En wie komen er voor in aanmerking! Vluchtelingen ja geld zoekers 95%van dat geld gaat naar hun bedank pvda het is weer bijna verkiezingen

  reageer
 • Juvf

   

  Knap hoe dit weer omgedraaid wordt naar een vluchtelingenreactie. Het betreft kinderen die opgroeien in een arme situatie. Oa kinderen uit een vluchtelingengezin, maar ook van autochtonen gezinnen.

 • Jo

   

  Wanneer is een kind arm?Er zijn ook genoeg mensen die laag of modaal inkomen hebben en niet in aanmerking komen voedsel bank.Of een ondernemer die paar jaar niet goed boert of draait en waar een laptop voor school ook een grote opgave is.Wat is de definitie van arm?

  reageer
 • Barbara

   

  Gezinnen met een laag inkomen vind ik een heel wat prettigere uitdrukking dan dat je het over arme kinderen of arme gezinnen moet hebben. Ook voor het woordje armoedeproject zou iets beters gezocht kunnen worden. B.v. Minder=Meer. Bijvoorbeeld door minder te roken krijg je meer gezondheid. Stempels drukken op bepaalde groeperingen doe je nooit iemand een echt plezier mee, al vinden anderen het fijn om die mensen te bestempelen als bankzitters, luilakken, rokers, McDonalds klanten, drinkeboeren etc. Misschien zijn de z.g.rijkaards (ook een vervelend woord) wel de meest armoedigen van geest.

  reageer
 • HM

   

  Eén tip: Geef dit in natura en niet als geld!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert