CDA: kinderen mogen niet gamen om prijzen

ALMERE
Het CDA in Almere maakt zich grote zorgen over het feit dat kinderen mogen meespelen in een gamehal, zoals die in Almere Stad. In het stadshart is recent The Game Box geopend. De partij stelt vragen aan het college van B en W omdat zij bang is dat kinderen door dit soort hallen verslaafd raken aan gokken.

In een artikel in het Algemeen Dagblad van 27 juni uiten verslavingsdeskundigen hun zorgen over de speelhallen, die overal in het land in opkomst zijn. Bij ieder spel kun je tickets winnen die je kunt inwisselen voor een prijs. Je kunt ook doorsparen voor prijzen als een iPad of televisie. “Dat er ook kinderfeestjes worden gehouden, is voor ons een brug te ver”, zegt Fractieassistent René Claessens.

Leeftijdsgrens 
Het CDA wil van het college weten of het voor de opening van het bedrijf met de eigenaar in gesprek is geweest over de leeftijdsgrens en of het college dat anders alsnog wil doen. Ook wil de partij weten of de eigenaar verplicht kan worden zich te houden aan de bestaande leeftijdsgrenzen.

reacties (5)

 • Moraalridder

   

  Wedden dat er niets veranderd.?

  reageer
 • Arina

   

  Het kan in almere. En straks mogen de verslaafden weer afkikken. Vooral onze jongeren blijven faciliteren en later de gevolgen ervaren. Maar dan zal wel weer gezegd worden. Wir haben es nicht gewust.

  reageer
 • Pzaal

   

  Haha hilarische. De CDA wil weer eens rubberen tegels onder alles timmeren. Kinderen mogen geen fouten meer maken en moeten tegen alles beschermd worden Zo krijg je inderdaad de rubberen tegel generatie.

  reageer
 • Danny

   

  Het is nou niet zo dat ze een Playstation of telefoon kunnen winnen. Die kleine prijzen die er te winnen zijn lijkt me nou niet iets waarvoor je dagelijks terug komt. Denk ook niet dat we bang moeten zijn dat kinderen hun huur niet kunnen betalen omdat ze alles hebben vergokt. En de meeste kinderen vinden hun bel te goed en energie drankjes belangrijker dan die lullige dingen die ze kunnen winnen. Soms krijg ik het idee dat sommige politieken partijen maar zo veel mogelijk roepen om in het nieuws te kunnen komen. Laat ze zich eens druk maken om de echte problemen. De grootse gokkers zitten op het stadhuis. Gokken met miljoenen op de Floriade. Foei.

  reageer
 • Marijke

   

  Ik denk dat er wel degelijk verslavingsgevaar in zit. De kick, het euforische gevoel van het winnen. (Verder: Kinderen vinden hun bel te goed en energydrankjes belangrijker? Welke bel?)

 • .\/\/.

   

  ...en daar komt de Floriade weer.....zucht

 • mam

   

  Jong geleerd is uit gedaan!

 • Poe

   

  Zoiets als op de kermis? Die we dus ook gaan verbieden?

  reageer
 • Jan

   

  Appels en peren. Kermis is slechts kort aanwezig, deze speelhallen zijn permanent.

 • kees d.

   

  U heeft de woorden uit mijn mond gekaapt. Dit gaat volgens mij om ouderlijk gezag en niet om politieke onzin van het CDA.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert