CDA: kinderen mogen niet gamen om prijzen

ALMERE • Do 29 juni 2017 | 16:02 • Donderdag 29 juni 2017 | 16:02
Het CDA in Almere maakt zich grote zorgen over het feit dat kinderen mogen meespelen in een gamehal, zoals die in Almere Stad. In het stadshart is recent The Game Box geopend. De partij stelt vragen aan het college van B en W omdat zij bang is dat kinderen door dit soort hallen verslaafd raken aan gokken.

In een artikel in het Algemeen Dagblad van 27 juni uiten verslavingsdeskundigen hun zorgen over de speelhallen, die overal in het land in opkomst zijn. Bij ieder spel kun je tickets winnen die je kunt inwisselen voor een prijs. Je kunt ook doorsparen voor prijzen als een iPad of televisie. “Dat er ook kinderfeestjes worden gehouden, is voor ons een brug te ver”, zegt Fractieassistent René Claessens.

Leeftijdsgrens 
Het CDA wil van het college weten of het voor de opening van het bedrijf met de eigenaar in gesprek is geweest over de leeftijdsgrens en of het college dat anders alsnog wil doen. Ook wil de partij weten of de eigenaar verplicht kan worden zich te houden aan de bestaande leeftijdsgrenzen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel