Kerken en Oeverwal trekken stekker uit MFC

SWIFTERBANT
De kerken en de Stichting Oeverwal trekken de stekker uit het MFC Swifterbant. Ze zien geen kans meer om het MFC te realiseren. Dat schrijven ze aan de gemeenteraad.

Het renoveren van het huidige gebouw, De Hoeksteen, wordt volgens de kerken te duur. Het schrappen van de bouw koopwoningen als onderdeel van het project slaat daarnaast een belangrijke pijler weg onder het plan. Die hogere kosten moeten worden opgevangen in de exploitatie en dat is volgens de stichting en de kerken niet op te hoesten.

Beide partijen waren tot nu toe in overleg met de gemeente om te kijken of de plannen haalbaar waren. Dit omdat de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders heeft opgedragen om uiterlijk 1 oktober een oplossing te vinden voor het MFC.

700.000 euro 
Dit gebeurde nadat bleek dat complete nieuwbouw van het multifunctionele centrum 700.000 euro te duur zou zijn. Dat bedrag wilde het college niet bijleggen en dus koos het voor het beperkt opknappen van het huidige kerkgebouw en de aanleg van een aantal sociale huurwoningen ernaast. Maar die optie is volgens de kerken en de Stichting Oeverwal, die al jaren bezig is met plannen voor een nieuwe MFC, dus voor hun onbetaalbaar.

Reactie gemeente
Wethouder Van Bergen van de gemeente Dronten geeft aan dat de gemeente nu zonder de kerken gaat kijken hoe ze het project mogelijk kunnen maken. Van Bergen: "We blijven ons als college met volle energie richten om zo spoedig mogelijk een MFC en sociale huurwoningen nabij het centrum van Swifterbant te gaan realiseren. Swifterbant wacht hier al jaren op." De wethouder streeft ernaar om halverwege juli het plan klaar te hebben, waarover de gemeenteraad in september een besluit kan nemen.

 

reacties (7)

 • Maaike

   

  Het juist het college en de gemeenteraad die het geld beschikbaar hebben gesteld voor die woningen, OFW wil ze niet bouwen en onderhouden. Dat die woningen er komen, daar mag je dus de gemeente voor bedanken en niet OFW.

  reageer
 • Kruisje

   

  De gemeente neemt een wijs besluit. Doorgaan zonder de kerken. Geen cent te makken en de samenleving frustreren. Eindelijk een keuze. Kerken moeten niet zo piepen. Hebben geen enkel plan. Er moet gebouwd worden en dat wordt er nu. 30 huurwoningen en een MFC. Eindelijk

  reageer
 • pieter

   

  Sociale huurwoningen: dat is toch de TAAK van OFW hier in de gemeente ?? want doen die lui toch met al die HUURPENNINGEN, uitsluitend oplappen van die ouwe muk. ? Wat zijn hun plannen voor de komende jaren,daar lees nooit over.

  reageer
 • Brinkman

   

  Niemand wil geld investeren in een achterstandswijk.

  reageer
 • Dirk

   

  En weer is Swifterbant de klos. Wordt zo langzamerhand een achterstandsdorp. Wie wil nog voorzitter worden van de dorpsraad? Je wordt gehoord maar nimmer begrepen. Komt dit door al dat gekonkel op het gemeentehuis en daardoor geen beslissingen? Succes Swifterbant, maar van die ambtenaren in Dronten win je nooit!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Esveen

   

  Dat gebeurt in Dronten niet. Daar is altijd voor alles voldoende geld. Schuif de dierenweide op als er dure appartementen komen en voor de "goedkopere" bewoners is er nooit iets werkelijks in de maak. Kijk ook eens bij het zwembad in Swifterbant. Een grote zooi met een kinderbad zonder water en jaren achterstallig onderhoud. In Dronten kan natuurlijk wel een nieuw bad komen. Kom op tweedehands burgers in Swifterbant en laat volgend jaar je stem horen en voelen. Wie niets doet voor jullie, dan ook geen stem.

  reageer
 • Hans

   

  Laat de kerk de kerk en bouw gewoon een seniorencomplex op de plek tegenover de hoeksteen. Dit is een haalbaar plan waar OFW ook aan mee wil werken en dit is in 2018 al te realiseren! Nu alleen nog het college van Dronten die het licht moet zien dat dit de meest realistische oplossing voor Swifterbant betekent.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert