Alleen SP en AP/OPA steunen PVV-motie tegen college

ALMERE
De aangekondigde motie van wantrouwen van de PVV tegen het Almeerse college van B en W heeft donderdagavond alleen steun gekregen van de SP en AP/OPA. Alle andere partijen stemden tegen. 

Floriade
Aanleiding voor de PVV-motie is de financiële bijdrage van de gemeente Almere aan de Floriade 2022. De afgelopen jaren hebben burgemeester en wethouders meerdere malen gezegd dat de gemeentelijke bijdrage niet meer dan 10 miljoen euro zou zijn. Daarnaast zou 7 miljoen euro gereserveerd moeten worden om eventuele risico's op te kunnen vangen.

Inmiddels blijkt dat de gemeente Almere toch meer kwijt is aan het evenement. 

'Vooral kansen'
Nadat PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk toelichtte waarom hij de motie van wantrouwen indiende las wethouder René Peeters een verklaring voor namens het college van b en w. Peeters gaf aan dat volgens het college de Floriade vooral kansen biedt.

Coalitiepartijen zwijgen
De coalitiepartijen D66, VVD, CDA, PvdA en Leefbaar Almere namen niet actief deel aan het debat dat over de motie werd gevoerd. Ze lazen alleen een stemverklaring voor. Dat kwam de partijen vervolgens weer op kritiek te staan van de PVV en GroenLinks. 

GroenLinks-fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden:


PVV-raadslid Chris Jansen: 
 

reacties (10)

 • Fred

   

  Men durft er de stekker niet meer uit te trekken. Dus de verliezen kunnen de komende jaren probleemloos oplopen. Of wordt de bestuurlijke arrogantie in maart 2018 keihard afgestraft door de Almeerse bevolking? Pek en veren!

  reageer
 • Greb

   

  Hier uit blijkt weer wie denken geld aan de Floriade te kunnen verdienen!

  reageer
 • Omniworld debacle herhaalt zich met kaalslag Floriade

   

  Omniworld debacle herhaalt zich met kaalslag Floriade. Dezelfde mate van tunnelvisie hoogmoed misbruik belastinggeld etc. En weer mocht er niet anoniem gestemd worden en moet de fractiediscipline worden gevolgd. D66 blokkeert referendum naar Floriade. Verantwoordelijken zijn Pvda Tjeerd Herrema John vd Pauw Cda Vd Kroef D66 Jan Lems Vvd Hilde van Garderen Leefbaaralmere Nico van Duin. Zij gebruiken totaal 144 mio euro aan EU Rijk Provincie en Almeers belastinggeld. Almere denkt 2.2 mio betalende bezoekers te trekken. Venlo had er slechts 1.6 en de dalende Floriade aantallen gaan naar 1.2 mio betalende bezoekers. Venlo had ook minder sponsor en exploitatiegelden. Dreigende verliezen voor Almere 30 to 50 mio euro. Maart 2018 verkiezingen. SP OPA PVV tegenstanders van deze Floriade.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Sp, pvv en opa is waar ik op kan stemmen volgend jaar. Of zijn er dan opeens een paar partijen die tegen floriade zijn?

  reageer
 • Wiebe

   

  De honden blaffen, de karavaan trekt verder.

  reageer
 • Hannes

   

  Met de juiste voeding, wat ze nodig hebben!

 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  Men komt er wel achter, om op deze financiële vinken touw te blijven zitten!! Men boycot zo zijn eigen coalitie partij! (Vijf jaar wachten op een Floriade/woonwijk wat kansen moet bieden!) Waar zijn dan de mooie kansen die in veertigjaar zijn opgebouwd! Gelukkig zijn er velen die het kunnen koesteren!! (Blijf wel open staan voor veranderingen in de continuïteit maar wel in bescheidenheid!!)

  reageer
 • Voortschrijdend Inzicht?

   

  Nu mogen de bedenkers laten zien om woningen en gebouwen energie neutraal te bouwen.Men zal toch wel rekening houden met dergelijke vernieuwingen?Of zijn er alleen maar mooie praatjes ? Nu zou je verwachten dat het gehele plan toekomst bestendig gecreëerd wordt.Onder andere ook voor visuele - en slechtlopende lopende medeburgers zou men meer moeten doen! Almere blijkt hierin subliem getuige het centrum!!!

  reageer
 • HH

   

  Een heel mooi stemadvies voor de Almeerse bevolking. Vijf partijen die een van de zwaarste middelen die onze democratie kent, niet serieus nemen. Heb het lef je geld verbrassende coalitie te verdedigen!

  reageer
 • Robert

   

  Frits Huis, dit is dus politieke arrogantie. Niet reageren op een motie van wantrouwen. Niet inhoudelijk weerleggen maar een promotiepraatje. U zult begrijpen dat de behoefte om in gesprek te gaan met zo'n reactie van alle "ja" knikkers er niet meer is.

  reageer
 • Merreha

   

  Politiek, wat een theater. De kans op succes bij deze motie was op voorhand te voorspellen. De reactie van wethouder Peeters was ook te voorspellen. Één klinkend succes, de Flopriade. Samen de de bewoners, die conclusie wordt getrokken omdat er zogenaamd veel bezoekers zijn geweest. Groen en duurzaam, beiden kloppen want het groenonderhoud is er nauwelijks in Almere en daar staat het onkruid lang. En blijft het gestaag groeien, om duurzaam een invulling te geven. Innovatief, dat is de gemeente. Vandaar dat ze nog geen duurzame oplossing hebben voor het achterstallig onderhoud. De risico's hebben ze in beeld. Daarom moet er weer € 11 miljoen Euro bij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert