Experiment 'Regelarme Bijstand' komt er

ALMERE
De gemeenteraad van Almere heeft groen licht gegeven om te experimenteren met de zogeheten 'Regelarme Bijstand'. Dat bleek donderdagavond tijdens de wekelijke raadsvergadering. 

Wat houdt 'Regelarme Bijstand' in? 
Regelarme Bijstand is een experiment. Het heeft als doel meer mensen uit de bijstand te krijgen en de bijstandsgerechtigden meer zeggenschap te geven bij het zoeken naar werk. Het is een initiatief van de fracties D66, PvdA, AP/OPA, ChristenUnie, GroenLinks, SP en Fractie van Dijk.

Wie doen mee aan het experiment? 
Voor het experiment worden mensen ingedeeld in drie groepen. In de eerste groep worden bijstandsgerechtigden, net als nu, van A tot Z gevolgd en begeleid naar werk.

De tweede groep staat ook onder begeleiding, maar heeft meer vrijheid om te bepalen hoe er wordt gezocht naar werk. Ze mogen hulp of suggesties afwijzen en zelf een plan bedenken om aan werk te komen.

De derde groep krijgt helemaal geen begeleiding en heeft ook geen sollicitatieplicht. Ze mogen zelf bepalen wat ze gaan doen om weer aan werk te komen.

reacties (12)

 • Almere82

   

  Hoeveel subsidie gaat er naar dit "experiment"?

  reageer
 • Ik

   

  Beste wiebe, hoe denk je dat ik aan deze wijsheid kom dan? Hoe kom je er bij dat ik dat niet weet? Ik zit door ex diep in de shit. Heb bijstand gehad, nu aan het werk met mensen in de bijstand. Van de 10 wil er 1 weken, de rest mooi niet en ik leef van inkomen onder de bijstand door schulden ex... Ik weet precies waar ik het over heb ;) niet doen alsof het gerechtvaardigd is om dan maar op je krent te blijven zitten

  reageer
 • Nico

   

  Welke personen worden geholpen mensen die op bijstandnivo zitten maar geen sociale diet uitkering hebben worden niet geholpen is mijn ervaring . En die zijn er genoeg ook de gemeente Almere doet er aan mee als mensen soliciteren op en baan bij de gemeente te horen u past niet in hrt profiel mijn vraag welk profiel.

  reageer
 • Jo

   

  Basisinkomen komt er aan, dan kan ieder verder zijn eigen gang gaan.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Ze krijgen al salaris, nu alleen nog wat te doen geven.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wiebe

   

  Mocht je denken dat leven in de bijstand een luilekkerland is....probeer het in je eigen budget dan eens voor de lol. Reken uit wat je bijstand zou zijn, reken uit welke toeslagen en kwijtscheldingen je zou kunnen krijgen, en ga dan eens na wat er overblijft voor de dagelijkse boodschappen. En laat dan hier eens weten hoe het voelt.

  reageer
 • Léon

   

  Waarom het UWV-logo bij dit artikel over bijstandsuitkeringen?

  reageer
 • Dick

   

  Dat dacht je toch niet echt hè? Tuurlijk zit er geen einddatum aan dit plan, is opstap naar basisinkomen. Iets waar heel NL tegen is en daarom wordt het ons door de strot gedrukt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ongelooflijk. Er is zoveel werk in de bouw. Ze staan te springen om personeel. Dus als ze willen werken kan het. Nu komen werk weigeraars nog makkelijker weg.

  reageer
 • Dirk2

   

  Ziekelijk links populisme! Diep en diep triest. Een belediging voor werkzoekenden en gedwongen ZZP'ers!

  reageer
 • Ik

   

  Dus 3e groep trekt lekker geld van het harde werk van anderen... *zucht* hoop dat er ook een eind datum zit aan dit geweldige plan

  reageer
 • Dirk

   

  we hebben het in dit verhaal over bijstand , niet over het uwv ,omroep flevoland

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert