Oranje Huis investeert in contact met de buurt

ALMERE • Do 29 juni 2017 | 20:37 • Donderdag 29 juni 2017 | 20:37
Het Oranje Huis in Almere Poort heeft woensdag de deuren geopend voor belangstellenden. Het appartementencomplex is een nieuwe vestiging van het blijf-van-mijn-lijf huis van de Blijf Groep.

Vanaf 10 juli betrekken vrouwen en kinderen die tijdelijk een veilig onderkomen nodig hebben het pand. Volgens manager Bregje Arends is een open dag daarbij belangrijk om in contact te komen met omwonenden. "We hebben hier wel te maken met een specifieke doelgroep. Met mensen die ook af en toe angstig kunnen zijn, omdat we hier met huiselijk geweld te maken hebben. Het is heel belangrijk dat wij in goed contact zijn, zodat ook de vragen en eventuele zaken die spelen in samenwerking met onze medewerkers en de klankbordgroep opgepakt kunnen worden."

De start van het Oranje Huis in Almere Poort had beter gekund. Omwonenden waren namelijk niet door de gemeente op de hoogte gebracht van de bouw. Ook neemt het hoge gebouw zonlicht en wind weg voor de energiezuinige woningen in de omgeving. De omwonenden en gemeente zijn nog in gesprek over mogelijke compensatie. Ook zijn er excuses aangeboden door de gemeente over het gebrek aan communicatie.
 
En voor die klankbordgroep is belangstelling. Verschillende buurtbewoners hebben zich na een rondleiding door het pand ingeschreven voor de klankbordgroep. Eén buurtbewoner gaat nog een stapje verder. "Ik heb subsidie aangevraagd bij het Oranjefonds voor Burendag. Ik wil dat alle buren elkaar leren kennen op 23 september."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel