Internetprovider Solcon overgenomen door KPN

DRONTEN
Internetprovider Solcon uit Dronten is overgenomen door KPN. Solcon gaat onder KPN verder als zelfstandige afdeling en ook de merknaam blijft bestaan. Dat heeft KPN donderdag bekendgemaakt

Solcon is opgericht in 1996 en telt op dit moment ongeveer 45.000 klanten. Het heeft zo'n 75 medewerkers in dienst. Zij zullen meegaan naar KPN. 

De Drontense internetprovider staat vooral bekend om zijn internetfilter. Daarmee kunnen klanten er zelf voor kiezen websites te blokkeren die zij onwenselijk vinden. Klanten van Solcon gebruiken het internetfilter om bijvoorbeeld hun kinderen te beschermen tegen sites met daarop erotiek of geweld.

"We staan aan de vooravond van een nieuwe groeifase waarin we een groot aantal klanten onze diensten kunnen gaan aanbieden. Wij zien in KPN de juiste partner om deze groei succesvol te laten plaatsvinden." aldus Solcon-oprichter Peter van Vlies. 

reacties (4)

 • Bas

   

  En nog een opzegging... KPN? Nooit!

  reageer
 • MKM

   

  Ja, net als bijvoorbeeld Telfort, Simyo en XS4All...

  reageer
 • Henk

   

  Vreemde reactie. Een ondernemer heeft door persoonlijk risico te nemen en hard te werken/haar zijn bedrijf verkocht. Goed zo. Gefeliciteerd! En dat alles KPN zou gaan heten.. Is dat van belang? Veel diensten die Solcon levert worden al via KPN verkregen. Het is maar een naam.

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  En hoppa schaapjes op het droge . Binnen 2 jaar heet alles KPN .

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert