Luchthavenfonds moet duurzaamheid stimuleren

LELYSTAD
Gemeente Lelystad, het vliegveld en de provincie hebben een luchthavenfonds in het leven geroepen. In het fonds wordt bijna twee miljoen euro gestort. Dat geld kan de komende drie jaar gebruikt worden voor economische ontwikkelingen en milieuverbeteringen rondom het vliegveld.

Het eerste project dat geld krijgt uit het fonds is De Lelystadse Boer. Dit project waarin 60 boeren zich hebben verenigd gaat onder andere kijken of er bamboe kan worden verbouwd rondom het vliegveld.

De gemeente Lelystad zet vooral in op de plaatsing van een systeem dat de geluidsoverlast gaat meten voor boeren die in de buurt wonen. Op die manier hoopt de gemeente mogelijke veroorzakers van lawaai op te kunnen sporen.


reacties (5)

 • Frits1

   

  Dit is is nog maar het begin van de volksverlakkerij omtrent het vliegveld.

  reageer
 • Ikke

   

  Nog meer geld naar de Lelystad boer? Deze club begint behoorlijk op een subsidie spons te lijken. Straks verdienen ze ook nog geld door verkoop van een producten: betalen ze dan de subsidie weer terug?

  reageer
 • cornelis

   

  Een vliegveld aanleggen om vakantievluchten te faciliteren is het minst duurzame dat je je kunt bedenken. Vies smaakje bij deze marketing actie om het toch duurzaam te laten lijken. Nog erger is dat er geld gaat naar de Lelystadse Boer, oftewel de club van direct omwonenden die aan tafel zat namens alle omwonenden en de boel verkwanseld heeft. Dit neigt naar omkoping door de provincie en de gemeente Lelystad.

  reageer
 • Maartje

   

  Ik word bang van deze mensen, die willens en wetens er alles aan doen om de aarde versneld te vernietigen. Want iedereen weet dat het vliegverkeer de grote veroorzaker is van de klimaatschommelingen waar we nu mee te maken hebben. We moeten dus niet naar meer vliegbewegingen, maar juist naar veeeeeeeeeel minder. Wie stopt deze lieden?

  reageer
 • Jaap

   

  "Iedereen"?? Wil je mij er buiten laten?

 • Jo

   

  Hoe duurzaam kan je het verzinnen, gelukkig nieuwjaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert