Oud-gedeputeerde Andries Greiner krijgt penning

LELYSTAD
Oud-gedeputeerde Andries Greiner uit Lelystad heeft donderdagavond de Stadhuispenning ontvangen. Hij kreeg de penning bij zijn afscheid als voorzitter van de vereniging Bedrijfskring Lelystad (BKL).

De Lelystadse burgemeester Ina Adema overhandigde de penning. Volgens een woordvoerder van de gemeente krijgt Greiner de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor de ontwikkeling van Lelystad. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van Citymarketing Lelystad en ziet hij er op toe dat Lelystad goed op de kaart wordt gezet. 
 
Greiner was van 2003 tot 2011 gedeputeerde van Economische Zaken bij provincie Flevoland. Sinds 2011 was hij voorzitter van het bestuur van de Bedrijfskring Lelystad. 

De Stadhuispenning wordt uitgereikt aan Lelystedelingen, vaak bestuursleden of hoge ambtenaren, die zich voor de stad hebben ingespannen en afscheid nemen van hun functie. 

reacties (3)

 • Moraalridder

   

  En de "gewone" burger dan? Volgens mij is het niet meer dan normaal dat je je tijdens je werk inzet. Word je volgens mij voor betaald. Of zie ik dat verkeerd.

  reageer
 • Paul Offerman

   

  Van harte gelukgewenst. Inderdaad dik verdiend.

  reageer
 • Truus Neerings

   

  Heel erg verdiend

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert