Bewoners aan de slag voor speel- en ontmoetingsplek

LELYSTAD
Bewoners uit de Boswijk in Lelystad hebben samen een ontwerp gemaakt voor een natuurlijke speel- en ontmoetingsplek tussen Wold 10, Wold 21 en Woldplantsoen 19. De bewoners gaan het plan zelf uitvoeren en gaan zelf zorgen dat het hofje schoon en veilig blijft. 

Vrijdag is begonnen met het verwijderen van de struiken. Wethouder John van den Heuvel hielp een handje mee en was enthousiast: “Dit initiatief is een prachtig voorbeeld van Mensen Maken de Buurt, omdat bewoners samenwerken en samen zorgen voor een plezierige woon- en leefomgeving. Door samen de handen uit de mouwen te steken wordt er een mooie natuurlijke speelplek gecreëerd, is de saamhorigheid in de wijk vergroot en hebben omwonenden straks een mooie ontmoetingsplek." 
 
Met de campagne ‘Mensen Maken de Buurt’ ondersteunt de gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom. 
 
 

reacties (4)

 • Moraalridder

   

  Dan is het volgens mij een kwestie van heropvoeding in plaats opnieuw te investeren Maar goed ieder zijn ding.

  reageer
 • Marcel staring

   

  Dat enorme park wordt gebruikt door veel honden die hun behoefte willen doen. Ook is het direct aan een lang recht fietspad, waar niet altijd rustig gereden wordt. Vandaar dat wij dit opgezet hebben. Gr Marcel

  reageer
 • Hannes

   

  Zo onstaat er vanzelf een zelfvoorzienende woonwijk! "Goed plan."

  reageer
 • Moraalridder

   

  Wel vreemd dat een soortgelijke plek wordt gecreëerd terwijl op.enkele minuten afstand een enorm park is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert