Inzamelingsactie Refujeans voor vluchtelingen

LELYSTAD
De Lelystadse modewinkel Jeans Centre is in samenwerking met het Leger des Heils de inzamelingsactie Refujeans begonnen om zo veel mogelijk spijkerbroeken in te zamelen voor vluchtelingen in Nederland.

Het Leger des Heils geeft aan dat er een structureel tekort is aan ingezamelde spijkerbroeken.
Omdat jeans nauwelijks slijten dragen met name mannen hun broek lang door. "Tot aan het klussen aan toe" waardoor deze broeken niet snel gedoneerd worden. 

Klanten die een spijkerbroek inleveren bij het Jeans Centre ontvangen een kortingsbon.

 

reacties (4)

 • B.Bos

   

  Waar kan ik spijkerbroeken inleveren? Jeans Centre, adres??

  reageer
 • Moraalridder

   

  In 1940-1945 was Nederland in oorlog. Ik weet het heel lang geleden. Maar toch. Toen waren deze Nederlanders denken vluchtelingen van toen. Toen vonden wel het normaal dat zij opgevangen werden. Nu 2017 zit het helaas nog steeds niet tussen jullie botte hersenen dat wij een verplichting hebben in de richting van se huidige vluchtelingen. Laten weten hen helpen. Hopelijk kunnen later ze weer terug naar hun vaderland. Zo niet hoop ik dat zij arts. Poltie agent brandweerman of wat dan ook worden en ons van dienat kunnen zijn.

  reageer
 • Lisette

   

  Het leger des heils? Dat is toch reshare kleding inzameling? Voor deze actie hebben ze jeans centre echt niet voor nodig. Deze actie is tot eer en meerdere glorie van hun zelf. De echte helpers werken in stilte.

  reageer
 • Yoshua

   

  Ze krijgen zak en kleedgeld, vluchtelingen kunnen makkelijk zelf een broek betalen. De mensen die naar Europa vluchten hebben echt wel geld, de arme stakkers die blijven thuis. Ze hebben echt niet hun laatste geld uitgegeven aan de vlucht hierheen.

  reageer
 • Karin

   

  Asielzoekers krijgen € 12,95 zakgeld per week voor onder andere kleding. Een vluchteling die een verblijfsvergunning heeft, krijgt geen zak- of kleedgeld. D Ook weet ik niet hoe jij weet dat ze hun laatste geld niet hebben uitgegeven. Hou je aan de feiten, zou ik zeggen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert