PvvP: maak van Koningin Julianastraat eenrichtingsverkeer

EMMELOORD • Za 1 juli 2017 | 9:31 • Zaterdag 1 juli 2017 | 9:31
Als het aan de Partij van vrije Poldermensen ligt, wordt de Koningin Julianastraat in Emmeloord een straat met eenrichtingsverkeer. Volgens de partij is het er nu veel te druk en is de huidige straat in het centrum van Emmeloord niet ingericht op zoveel verkeer. Er zouden daardoor geregeld aanrijdingen plaatsvinden. Een eenrichtingsweg waarin alleen nog maar van oost naar west gereden mag worden, zou de veiligheid ten goede komen.

PvvP- fractievoorzitter Teun Nijdam is niet te spreken over het autoverkeer in de straat."Ze jakkeren hier als gekken". Officieel is de Koningin Julianastraat een 30 kilometer zone maar in de praktijk komt daar volgens Nijdam niets van terecht. "De politie handhaaft niet".

De gemeente wil een rotonde aanleggen op de kruising van de Koningin Julianastraat, de Espelerlaan en Onder de Toren. Volgens Teun Nijdam stroomt het verkeer daardoor ongetwijfeld beter door maar wordt het daarmee niet veiliger.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel