PvvP: maak van Koningin Julianastraat eenrichtingsverkeer

EMMELOORD
Als het aan de Partij van vrije Poldermensen ligt, wordt de Koningin Julianastraat in Emmeloord een straat met eenrichtingsverkeer. Volgens de partij is het er nu veel te druk en is de huidige straat in het centrum van Emmeloord niet ingericht op zoveel verkeer. Er zouden daardoor geregeld aanrijdingen plaatsvinden. Een eenrichtingsweg waarin alleen nog maar van oost naar west gereden mag worden, zou de veiligheid ten goede komen.

PvvP- fractievoorzitter Teun Nijdam is niet te spreken over het autoverkeer in de straat."Ze jakkeren hier als gekken". Officieel is de Koningin Julianastraat een 30 kilometer zone maar in de praktijk komt daar volgens Nijdam niets van terecht. "De politie handhaaft niet".

De gemeente wil een rotonde aanleggen op de kruising van de Koningin Julianastraat, de Espelerlaan en Onder de Toren. Volgens Teun Nijdam stroomt het verkeer daardoor ongetwijfeld beter door maar wordt het daarmee niet veiliger.

reacties (17)

 • Marja

   

  Wat weer overdreven allemaal. Meestal is het rustig en rijdt er haast niets . Alleen met spitstijden en zo hard wordt er ook niet gescheurd . We zijn nog geen grote stad hoor.

  reageer
 • Micheal

   

  Wat Dhr. Nijdam er even bij vergeet te vertellen is dat de politie niet controleert in 30km/h gebieden als de inrichting van de weg er niet op aangepast is. Je kunt niet simpelweg even een bord 30 ophangen en dan verwachten dat iedereen netjes 30 gaat rijden.

  reageer
 • Cees

   

  Wat een gezeur de politie handhaafde niet waar wel dan iedereen fiets over de stoep of door de langenering je wordt overal voor je sokken gereden door fietsers je moet overal controleren niet alleen op snelheid

  reageer
 • Polder

   

  Blijkbaar wil Teun hier in de buurt gaan wonen

  reageer
 • Piet

   

  Valt allemaal wel mee als iedereen zich aan de regels houdt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Welk vriendje van Teun woont daar? Heel toevallig dat ie dit nu ineens actueel maakt...

  reageer
 • Erik de Vries

   

  Onzinnig plan. Is al een keer gebeurd en dat werkte totaal niet. Toen liep het verkeer elders vast. Ëénrichtingsverkeer daar is vragen om problemen elders. Auto's verbieden kan ook niet. Gewoon verbreden en aparte fietspaden. De ruimte is er.

  reageer
 • Maria

   

  dan kan er weer veel sluipverkeer door andere straten zeker als je in De Erven woont en naar het centrum wil

  reageer
 • Jerry

   

  Gelukkig wordt de PvvP niet serieus genomen gezien de laatste gemeenteraadsverkiezingen.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Prima plan!! Niks verbreden etc lost niks op wordt het nog een grotere racebaan. We moeten proberen het gebruik van de fiets te stimuleren en auto ontmoedigen. Je bent je leven daar soms niet veilig op de fiets. En voor al die betweters er worden nog 'prutsers ' genoeg gezocht bij de verschillende partijen.

  reageer
 • Kritiesj

   

  Nou wat let je, solliciteer.

 • John

   

  Tuurlijk, we gaan voor de zoveelste keer de infrastructuur wijzigen. Straks eerst de rotonde aanleggen en dan eenrichtingsverkeer.......rotonde overbodig en weer geld weggegooid!! Was er in de kon. julianastraat al niet eens eenrichtingsverkeer? En wat is er daarna gebeurd..... Nee meneer Nijdam u slaat de plank volledig mis!

  reageer
 • Teun Nijdam

   

  Inderdaad polderboer van noord naar zuid is alles vol gebouwd en krijgt de KJ straat alle verkeer te verwerken.ook op de Noordzijde is het drukker,omdat velen de stoplichten op de lange dreef mijden. In het afgeronde Open plan proces is er totaal niet naar burgers over de verkeersafwikkeling op de centrum ring geluisterd naar hun goede plannen. Overigens moet het verkeer op de KJ straat van West naar Oost rijden en niet andersom.

  reageer
 • Teun zingt een deun??

   

  Als je met spoed naar de huisarts wil of naar de apotheek wordt daar wel aan gedacht.Trouwens omgekeerd ook naar het ziekenhuis toe is ook een voorwaarde.Hoe gek kun je het bedenken !!

 • Gert

   

  Gewoon de weg wat verbreden en een fietspad apart van de weg. Wel een rotonde en alles stroomt veilig door. Ruimte genoeg. Stoppen met dat plannetjes maken!!!

  reageer
 • Ware Willem

   

  Gek de PvvP van de heer Nijdam maakt zich nu keer op keer druk over verkeer Onder de Toren/ Kon Julianastraat / Espelerlaan. Wat is er aan de hand? Zou de heer Nijdam verhuisd zijn? Toeval bestaat niet. Wie het weet mag het zeggen. Waar is Helga Wiedijk nu gebleven met haar eenzijdige pen? Lijkt me iets voor een column.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Vandaar van west naar oost, dan heeft hij in elk geval geen koplampen in de gevel ;-).... Maar los daarvan blijft het een prima plan!

 • Jan

   

  auto's helemaal verbieden dan maar? drempels is zo ouderwets, kosten vermogen en leveren alleen maar schijn veiligheid op. En je zou maar in ziekenauto liggen en genoegen mogen hebben over wegen te mogen gaan met drempels. Eén keer zelf mee maken en je vraagt direct al die dingen te verwijderen.

  reageer
 • Polderboer

   

  1 richting verkeer, komt er weer een nieuw plan. Wordt gek van nieuwe plannen omtrent het verkeer in het centrum. Je kan wegen ook breder en gescheiden maken, ruimte zat daar, oeps is dat weer een nieuw plan? Vorige eeuw kon je normaal door het centrum rijden tot de geleerde met behulp van veel geld alles moesten veranderen. Nu na zoveel geld verslindende vergaderingen en pruts oplossingen verlangen we terug naar de oude situatie waar je van noord naar zuid en van west naar oost zonder kilometers om te rijden. Maar dat kan niet meer, alles is dicht gebouwd, dus prutsen we gewoon verder op kosten van de burgers en doen we de burgers laten denken dat de gemeente keihard er van alles aan doet.

  reageer
 • Moo

   

  Drempels!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert