Verlichting bij paardenweide Woldpark klaar

LELYSTAD
De verlichting van de paardenweide bij het Woldpark in Lelystad is zo goed als klaar. De gemeente heeft twee lantaarnpalen laten aanleggen die sinds enkele weken 's avonds aangaan. Zaterdag is de komst van de verlichting gevierd. 

De verlichting is er gekomen na de ophef die ontstond door de mishandeling en verkrachting van een pony in september 2016. De dader kon ongezien zijn gang gaan omdat het 's nachts erg donker was in het park. Er was geen elektriciteit en daardoor ook geen verlichting in het gebied, dat tussen twee woonwijken ligt.

Het initiatief voor de verlichting komt van Pamela van Geel, eigenaar van de pony die verkracht werd. Zij vroeg aandacht voor de onveilige situatie bij de gemeente. Nadat ze een emotioneel betoog had gehouden voor de gemeenteraad, kreeg ze die uiteindelijk achter haar voorstel. De gemeente neemt een deel van de kosten voor de elektriciteit voor haar rekening, 

reacties (4)

 • Goede zaak. We moeten onze dieren beschermen tegen zulke zieke figuren.

  reageer
 • Dhr Slim

   

  September 2016... aanleg juli 2017... lekker vlot

  reageer
 • De ingenieur

   

  En is er dan ook iemand om te kijken of helpt het alleen de boef bij het zoeken.

  reageer
 • MKM

   

  Of gewoon een goed verhaal, er voor gaan en het voor elkaar krijgen. Wellicht zaak om iets vergelijkbaars te proberen als u een of meer andere donkere plekken in de stad werkelijk een probleem vindt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert