Verlichting bij paardenweide Woldpark klaar

LELYSTAD • Za 1 juli 2017 | 10:56 • Zaterdag 1 juli 2017 | 10:56
De verlichting van de paardenweide bij het Woldpark in Lelystad is zo goed als klaar. De gemeente heeft twee lantaarnpalen laten aanleggen die sinds enkele weken 's avonds aangaan. Zaterdag is de komst van de verlichting gevierd. 

De verlichting is er gekomen na de ophef die ontstond door de mishandeling en verkrachting van een pony in september 2016. De dader kon ongezien zijn gang gaan omdat het 's nachts erg donker was in het park. Er was geen elektriciteit en daardoor ook geen verlichting in het gebied, dat tussen twee woonwijken ligt.

Het initiatief voor de verlichting komt van Pamela van Geel, eigenaar van de pony die verkracht werd. Zij vroeg aandacht voor de onveilige situatie bij de gemeente. Nadat ze een emotioneel betoog had gehouden voor de gemeenteraad, kreeg ze die uiteindelijk achter haar voorstel. De gemeente neemt een deel van de kosten voor de elektriciteit voor haar rekening, 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel