Oefening met speurhonden op Urk

URK • Za 1 juli 2017 | 11:34 • Zaterdag 1 juli 2017 | 11:34
Vrijwilligers van Coördinatie Platform Vermissing (CPV) op Urk hebben zaterdag een oefening gehouden met de speurhonden van het Drentse Dutch RescueDogs. Deze honden zijn gespecialiseerd in het zoeken naar stilzittende of liggende mensen. 

In het Urkerbos hebben speurhonden gezocht naar vier zogenaamd vermiste personen. Doel van de oefening is om te kijken hoe de Urker vrijwilligers bij zoekacties in de toekomst mogelijk kunnen samenwerken met de speurhondenorganisatie.

Uiteindelijk werden drie van de vier vermisten gevonden binnen de tijd. Volgens de CPV zou de vierde ook 'zeker zijn gevonden', maar degene zat in een gebied waar nog niet gezocht was. Ze noemen de oefening dan ook een groot succes. 

Het CPV is in 2016 opgericht tijdens de zoektocht naar de zeventienjarige Jan Baarssen op Urk. De vrijwilligers willen hun opgedane ervaring en kennis delen en burgerzoekacties helpen. De recente zoekactie naar Savannah in Bunschoten-Spakenburg is door het CPV gecoördineerd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel