VMBO Groenhorst en Almere College scoren opnieuw 100%

FLEVOLAND
VMBO Groenhorst Lelystad en het Almere College in Dronten hebben, net als vorig jaar, een 100% slagingspercentage. Alle examenkandidaten van de vmbo-richtingen hebben met hun eindexamen gehaald.

Vorig jaar was Groenhorst Lelystad ook al succesvol. Ook toen scoorde het samen met het Montessori Lyceum Flevoland, 100%. Voor de vmbo-leerlingen van het Almere College was het de eerste keer dat ze examen deden in hun nieuwe schoolgebouw Het Perron. Maar ook daar zakte net als vorig jaar niemand voor zijn vmbo-examen. 

De Levant in Zeewolde scoorde 98%. De Bonifatius Mavo in Emmeloord 95,4%. Helen Parkhurst in Almere heeft een slagingspercentage van 90%. Op het Oostvaarders College haalden 94% van de studenten van verschillende opleidingen hun eindexamen. Op twee VMBO-opleidingen van het Oostvaarders College werd 100% gehaald. 

reacties (13)

 • tsja

   

  Als je bij voorgaande tentamens iedereen hoge cijfers geeft is een slagingspercentage al snel 100%

  reageer
 • Vader van een AC-kind

   

  Almere College staat nu wel genoemd. Maar AC laat leerlingen wel heel makelijk afstromen. Tja, zo hou je je cijfers ook hoog. Neemt niet weg dat wij best tevreden zijn met deze school

  reageer
 • Ingrid

   

  Ook mijn dochter heeft dit jaar haar diploma gehaald op het Groenhorst. Maar wat een drama de afgelopen jaren! Het Groenhorst was niet de school zoals ze dat zo leuk presenteren in de media en tijdens open dagen....Mijn dochter heeft ook Asperger en van de persoonlijke aandacht voor de leerlingen was niks te merken! Ben eerlijk gezegd blij dat ze er eindelijk van af is! We hebben ook bewust onze jongste niet naar het Groenhorst laten gaan. Trouwens slagingspercentage vorig jaar was niet 100%! Er waren leerlingen die afgelopen jaar het examenjaar over hebben gedaan....

  reageer
 • Anja

   

  Dus? Zijn wel meer scholen met 100% slagingspercentage! Almere college bijvoorbeeld en daar zitten wel "moeilijke" kinderen op...

  reageer
 • MeesterJorie

   

  Alleen het percentage geslaagden zegt mij zo weinig.. Betekent dat dat in de examenklassen geen twijfelgevallen toegelaten worden?? Bij dit soort statistieken is meer achtergrond nodig om het erg te prijzen. In ieder geval mijn felicitaties voor alle geslaagden van alle scholen!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gewoon jammer

   

  Jammer dat het Almere College uit Dronten niet genoemd wordt. Ook deze school scoort voor het 2e jaar op rij 100% met de BBL en de KBL.

  reageer
 • Vis

   

  En dan ben ik nog heel benieuwd naar de percentages geslaagden van de 3 andere middelbare scholen in Lelystad... Waar zijn die te vinden??

  reageer
 • Flevogoed

   

  Stelling : 90% is + 10% is - tja ik zou het nog eens in overweging nemen ..

  reageer
 • B. Klein

   

  Onze dochter heeft Asperger en mede dankzij de goede begeleiding vanuit het Groenhorst heeft zij dit jaar met succes examen gedaan. Ik kan de reactie van de Vries dan ook niet plaatsen gezien onze ervaring.

  reageer
 • Flevoburger

   

  makkelijke kritiek. a Wat werd er door wie gezegd? b In welke context? De overheid heeft een jarenlang opgebouwd systeem met veel expertise / vakkennis voor "moeilijke leerlingen" zo goed als mogelijk geprobeerd weg te bezuinigen. De scholing van "moeilijke leerlingen" is een vak apart en dat is nu min of meer ( met minder middelen ) weer op het bordje van het reguliere onderwijs geparkeerd. Kijken we naar de eisen / werkzaamheden van een docent in het reguliere onderwijs dan kan ik, zelf sinds 16 jaar werkzaam in het speciaal onderwijs cluster 4, mij goed voorstellen dat men niet op de "moeilijke leerlingen" zit te wachten. Dat is zowel niet goed voor de "reguliere " als de "moeilijke" leerling en iedereen daar omheen. ( Ouders verzorgers docenten enz) Net als veel andere nieuwe, vaak ordinaire bezuinigingstoestanden, zijn het de wijzen in Den Haag die het bedenken en de mensen op de werkvloer die geconfronteerd worden met de ellende. Een slagingspercentage van 100% is gewoon heel netjes!

  reageer
 • De vries

   

  1x wezen kijken, werd gezegd dat ze kinderen die wat moeilijk zijn (adhd of zoals mijn dochter moeite met een nieuwe omgeving) liever niet hebben! Ja zo kan ik ook goede resultaten halen...

  reageer
 • wilma

   

  Toppie

  reageer
 • Ron

   

  Kleine school met meer aandacht voor de leerlingen. Dat zie je terug in resultaten. Top gedaan school én leerlingen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert