Antonius en MC Groep gaan samenwerken

EMMELOORD
De Antonius Zorggroep en MC Groep gaan samenwerken in Emmeloord. Vanaf januari bieden de beide ziekenhuizen zorg aan in het Dokter J.H. Jansencentrum aan de Urkerweg. De MC Groep is nu ook al in dit pand gevestigd.

Het plan komt niet uit de lucht vallen. Eind 2015 tekenden de twee partijen al een intentieovereenkomst om samen te werken. In de tussentijd is onderzocht hoe ze dat precies kunnen doen. Daar is nu uitgekomen dat ze samen gaan werken vanuit het Dokter J.H. Jansencentrum. Nieuwbouw op de plek van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord bleek onhaalbaar. Als de samenwerking in januari van start gaat, zal het Antonius Ziekenhuis uit de tijdelijke huisvesting aan de Urkerweg vertrekken.

Een projectgroep onderzoekt de komende maanden hoe de specialismen vanaf volgend jaar praktisch gezien het beste zorg kunnen bieden en van elkaars voorzieningen gebruik kunnen maken. Overigens zijn er nog geen plannen om in Emmeloord weer operaties uit te gaan voeren.

In een gezamenlijk persbericht staat dat beide ziekenhuizen zelfstandig blijven en hun eigen identiteit behouden. In hetzelfde bericht laat wethouder Hennie Bogaards van gemeente Noordoostpolder weten blij te zijn met de ontwikkeling.

reacties (4)

 • Japie

   

  Je hoort er niets meer over. Over een paar weken is het al 1 januari. ze zullen wel in hun dromen over samenwerking hebben nagedacht😒

  reageer
 • lampje

   

  Kan lelystad weer een ziekenhuis leeg halen.

  reageer
 • Fien

   

  Kijk dat is nu wat ik bedoel. Zo maar wat roepen en totaal niet weten waar je het over hebt.

 • Simpel?

   

  Echt niet over de Ketelbrug !!

  reageer
 • Fien

   

  Dat is grappig, daar zijn al die hatelijke reacties weer. Ik werk in het MC Zuiderzee en kan vertellen dat er een heleboel mensen vanuit de NOP en Urk hier komen en in de wachtkamer zitten. Overigens keurige, rustige en vriendelijke mensen. Misschien is het wel een bepaalde groep die met wrok blijft zitten. Zonder precies te weten hoe de vork in de steel zit en vol woede en frustratie?

 • Nuchter

   

  Gelukkig kunnen we nog naar Zwolle!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert