Bewoners Hollandse Hout in Lelystad zijn pluisjes beu

LELYSTAD • Ma 3 juli 2017 | 15:16 • Maandag 3 juli 2017 | 15:16
Bewoners van de Hollandse Hout in Lelystad zijn de overlast door pluisjes van bomen in hun buurt meer dan zat. Volgens hen kunnen zij in de maanden mei en juni wekenlang niet buiten eten, omdat de pluisjes dan op hun bord waaien. Ook houden zij ramen en deuren dicht, omdat de pluisjes overal terechtkomen. Bovendien zijn de pluisjes brandgevaarlijk omdat ze licht ontvlambaar zijn. 

Overlast wordt veroorzaakt door populieren
De meeste pluisjes zijn afkomstig van populieren. Die boomsoort is veel geplant in de provincie. Iedere zomer veroorzaken de pluisjes veel overlast. Om die reden zijn in het verleden op verschillende plaatsen geregeld bomen gekapt. Dat is wat bewoners aan de Hollandse Hout ook willen.

Bewoner: 'Gemeenteraad moet ingrijpen'
Buurtbewoner Will van Kuijk heeft een brief aan het stadsbestuur in Lelystad gestuurd in de hoop dat de gemeenteraad zich over de klachten uitspreekt. De gemeente Lelystad wil nog niet reageren, maar eerst met de briefschrijver in gesprek. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel