'Ninja'-fidget spinners trekken aandacht politie

LELYSTAD
De politie heeft in Lelystad twee fidget spinners in beslag genomen die erg veel leken op ninjasterren. Fidget spinners zijn een enorme rage onder kinderen. Je kunt ze heel lang op je vinger laten draaien.

Via Facebook kregen agenten een melding dat er fidget spinners werden aangeboden met scherpe kanten. Agenten vonden ze ook meer lijken op ninja-werpsterren en gingen op de verkopers af. Deze werpsterren zijn namelijk verboden.

De verkopers zijn volgens de politie erg geschrokken en hebben de fidget spinners direct ingeleverd. De politie waarschuwt mensen die zo'n ninja-spinner in hun bezit hebben, zij zijn namelijk strafbaar volgens de wet wapens en munitie.

reacties (5)

 • Marcel

   

  Volgende keer maar roepen met aangifte dat ze ninja spinners hebben šŸ˜„

  reageer
 • Anoniem

   

  Vandaag heb ik voor het eerst een dergelijke fidget spinner gezien bij een jongetje van 7 jaar. Het jongetje van 7 jaar gaf zelf al aan, dat het soort boksbeugel gebruikt kon worden zoals met de puntige spinners iemand schade in het gezicht kan aanbrengen. De vader van dat jongetje stond erbij, en luisterde ook naar zijn zoontje van 7 wat het allemaal mee kon doen, maar waarschuwde zijn eigen zoontje niet eens op de gevaren ervan en of dat hij dat nooit daarvoor voor mag gebruiken. Mijn visie op dat soort speelgoed wat het zou moeten zijn, zou eigenlijk in het geheel uit de verkoop moeten gehaald worden.

  reageer
 • Allie mc Spress

   

  Op een bekende Chinese website kun je ze nog gewoon halen hoor en verzendkosten zijn gratis.

  reageer
 • Allie mc Spress

   

  Op een bekende Chinese website kun je ze nog gewoon halen hoor en verzendkosten zijn gratis.

  reageer
 • Flevogoed

   

  Mooi , gelijk in beslag nemen dat spul anders wordt het er al met de paplepel ingegooid .

  reageer
 • Jos

   

  Een plastic speeltje? Ik had vroeger action man poppen met dezelfde accessoire. moet niet gekker worden. Laat ze eens wachtende aangiftes oplossen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert