Positieve reacties op samenwerking ziekenhuizen NOP

NOORDOOSTPOLDER
De aangekondigde samenwerking tussen de twee ziekenhuizen in Noordoostpolder is enthousiast ontvangen. Wethouder Hennie Bogaards ziet het als een belangrijke stap vooruit en een kans om de zorg dichtbij te houden.

Volgens Berend Jansen van huisartsenorganisatie Medrie in Flevoland is de samenwerking goed voor de patiënt, omdat hierdoor de kwaliteit en het aanbod van de zorg verbetert. Jansen ziet de samenwerking ook als een noodzakelijke stap, omdat het voor de twee kleine ziekenhuizen onhaalbaar is om onafhankelijk naast elkaar te bestaan. 

Samenwerking vanaf januari
Maandag kondigden de MC Groep en het Antoniusziekenhuis aan dat ze vanaf januari gaan samenwerken vanuit het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Nu werken de ziekenhuizen nog apart van elkaar, en op verschillende locaties. Hoe de samenwerking er precies uit gaat zien, en wat dat betekent voor de patiënten, daarop konden de bestuurders nog geen antwoord geven.

Half november hopen de organisaties te weten hoe ze gezamenlijk zo goed mogelijke zorg kunnen bieden, en of ze daarbij ook gebruik kunnen maken van elkaars voorzieningen. 

reacties (4)

 • Lampje,

   

  Men heeft zeker niets geleerd van de vorige fusie.

  reageer
 • Fien

   

  Dat is grappig, daar zijn al die hatelijke reacties weer. Ik werk in het MC Zuiderzee en kan vertellen dat er een heleboel mensen vanuit de NOP en Urk hier komen en in de wachtkamer zitten. Overigens keurige, rustige en vriendelijke mensen. Misschien is het wel een bepaalde groep die met wrok blijft zitten. Zonder precies te weten hoe de vork in de steel zit en vol woede en frustratie? Overigens maakt MC Zuiderzee winst hoor. Jammer dat onzin geklets en zielige angst voor de enge en gevaarlijke Randstad bij sommige mensen de kop op blijft steken.

  reageer
 • Winstdeling of dienstverlening?

   

  Investeren in de dienstverlening is geen winst maken in meer winst. U geeft juist aan wat het pijnpunt is dat winst meer centraal staat bij de MC - groep.De zeer grote advertenties van de MC groep in de Noordoostpolder afgelopen jaren heeft ook zijn overtuigings bewijs overtroffen,je zou je kunnen afvragen welke strijd wordt hier gestreden. Trouwens als bezoeker van beide ziekenhuizen straalt het oude Dr. Jansenziekenhuis inwendig een sobere en verloren indruk af. Dus kiest de MC groep waarschijnlijk eieren voor zijn geld.

 • Luchtkastelen?Met een slecht voorteken .

   

  Samenwerking met een luchtje,het simpele feit is dat deze twee organisaties totaal verschillende indentiteiten hebben.De MC- groep heeft zijn neven vestiging in Lelystad terwijl het Antoniusziekenhuis zijn verwevenheid heeft met de Friese ziekenhuizen hoe raar kun je het bedenken. Dat het bij de MC groep duidelijk niet goed gaat blijkt wel uit de televisie opnames om Centraal Medisch Centrum van heden te maken in Emmeloord.Dergelijke escapades deden ook voor in Lelystad met Medischcentrum West op te nemen om de leegstaande ruimte rendabel te maken.Dat hebben we geweten met gezondraaiend ziekenhuis in Emmeloord. Tref zeker is dat beide ziekenhuizen in de polder met een Ver-bouw Plan in de maag zitten.

  reageer
 • Ina

   

  Zou dat ene ziekenhuis ooit niet sluiten en moesten de inwoners van de NOP maar naar lelystad? En is het Antonius toen niet de bewoners van de NOP tegemoet gekomen met een dependance/ polikliniek in Emmeloord? En viel het toen tegen hoeveel mensen naar Lelystad gingen? En koos het MC toen niet eieren voor zijn geld en kon er opeens weer meer in Emmeloord? Zolang ik maar de keuze heb voor het Antoniusziekenhuis en niet gedwongen wordt om naar MC/Lelystad te gaan vind ik het best. Anders kies ik wel voor Sneek of Zwolle...

  reageer
 • Bas

   

  Ha, blijkbaar viel het heldhaftige Antonius het ook tegen?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert