Hoge klassering Terras top 100: ´Dit hadden wij ook niet verwacht.´

LELYSTAD
Eindigen in de top 10, daar hadden ze bij restaurant Flantuas in Lelystad niet van durven te dromen. Ze staan dan ook te kijken van de klassering en van het positieve juryrapport.

Restaurant Flantuas zit niet in het centrum van Lelystad, maar is gevestigd bij Lelystad Airport, met uitzicht over de start- en landingsbaan. Het wordt gerund door Gerhard en Wilma Flantua. "Ja, fantastisch hè", zegt Wilma als we haar feliciteren met de hoge klassering. "Dit hadden wij ook echt niet verwacht."

De Terras top 100 is onderdeel van Misset Horeca. Bijna 400 restaurants schreven zich in bij het horecavakblad voor de wedstrijd. Al deze terrassen kregen bezoek van een mystery guest. Vervolgens is een top 125 opgemaakt.

Om bij de laatste 125 terrassen te horen, moest je minstens een 8,9 scoren. Deze terrassen werden bezocht door een anonieme vakjury. Het jurylid liet zich verrassen bij Flantuas. "Lekkere koffie, heerlijk gebak en de meest fantastische slagroom ooit. Flantuas is niet een terras waar je direct voor om zou rijden, gezien de ligging. Maar als je hier in de buurt bent, is het optimaal genieten. Er wordt in ieder geval het maximale uit het terras gehaald. Onze complimenten."

Het vakblad Misset Horeca publiceert elk jaar een nieuwe lijst. Vorig jaar stond het 'vliegveldterras' van Flantuas nog op plaats 60.

reacties (5)

 • Uhm...

   

  Absoluut een prachtplek en een prima kaart. En nu het nog drukker gaat worden, mag wellicht de tonijnsalade op de kaart!

  reageer
 • Gebroeders Cornelis

   

  Van harte gefeliciteerd, echt super verdiend. Wij kunnen het weten want we worden iedere zondagmorgen in de watten gelegd door jullie TOP team !! Tot zondag, Henk, Roel en Jan

  reageer
 • Willemsen

   

  Uitereraard gefeliciteerd. Maar mag ik dan De Rede Van Bataviahaven tippen om de volgende keer in aanmerking te laten komen voor die titel. En waarom, naast het lekkere eten kan je -en nu komt het- rookvrij eten en drinken op het buitenterras. Super. Alleen al daarom voor mij nummer een.

  reageer
 • Maartje

   

  Klopt, ook de Rede van Bataviahaven is geweldig. Aardige bediening en goed eten. Super locatie, het is er dan ook vaak heel druk. Maar Flantua, van harte. Heb pas geleden bij jullie overheerlijke bitterballen gegeten op een zonnig en levendig terras.

 • Liesje

   

  Zeeeeeeer verdiend. Altijd verzorgd tot in de puntjes en top bediening met bijzondere interesse voor elke klant

  reageer
 • Dirk2

   

  Gewoon verdiend!! TOP TERRAS! TOP ONDERNEMERS!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert