Station Poort steeds populairder bij treinreiziger

ALMERE
Station Almere Poort trekt steeds meer treinreizigers. Vorig jaar waren er op een gemiddelde werkdag 3700 in- en uitstappers op het relatief nieuwe station. Dat is een stijging van twintig procent ten opzichte van 2015, toen er zo'n 3000 reizigers waren. In 2013 stapten er in Poort 2256 reizigers in.  
Het station in het snel groeiende deel van Almere werd in december 2012 geopend.

De cijfers zijn afkomstig van de NS. Uit de cijfers blijkt dat in de rest van Flevoland steeds meer mensen de trein pakken. Al is de groei daar met tussen de 0,5 en 3,8 procent wel kleiner dan in Poort.
Het drukste station van Flevoland is Almere Centrum met ruim 24.000 in- en uitstappers. 

Landelijk gezien groeide het aantal reizigers dat doordeweeks de trein pakt met vier procent. Op een gemiddelde werkdag worden er 1,2 miljoen reizen afgelegd. 

[https://localfocus2.appspot.com/595b76ddbfe1f]

 

reacties (3)

 • Wiebe

   

  @ Ed & Ed: het is niet goed of het deugt kennelijk niet.

  reageer
 • Ed

   

  Vreemde voorstelling van zaken. Houdt de groei van het aantal reizigers misschien gelijke tred met de groei van Poort? En is station Poort dan "populairder"? Alsof mensen daar zijn gaan wonen vanwege dat fantastische perron ......

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Is dat niet levensgevaarlijk, zo staan? De trein is al vol en dan sta je ook nog lekker te dringen, want je wilt ook graag mee. Aan veel vervoer eisen we veiligheid, vanuit burger en overheid, behalve voor de trein. Een hek met poorten is toch wel het minimale wat op een perron zou moeten staan.

  reageer
 • Lisette

   

  Dit is natuurlijk een foto van toen de treinen weer eens uitvielen of niet tot amper reden.. doorgaans is het niet zo druk op het perron

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert