Rechter stelt klagers over kamerpand Karveel in het ongelijk

LELYSTAD
Buren van een kamerpand in het Karveel 49 in Lelystad die willen dat de omgevingsvergunning voor het pand wordt ingetrokken zijn door de bestuursrechter in het ongelijk gesteld. Volgens de rechter is er geen sprake van overmatige overlast, is de parkeerdruk niet te groot en zijn er geen redenen aan te nemen dat de waarde van de omliggende woningen zal dalen.

Handhaver
De buren hadden de gemeente Lelystad en de eigenaresse van het kamerpand gedaagd, omdat ze zeggen last te hebben van geluidsoverlast, parkeerdrukte en rommel. Ook zou de lokale overheid haar rol als handhaver niet daadkrachtig uitvoeren, waardoor de buren zich genoodzaakt zien de (tijdelijke) bewoners op hun gedrag aan te spreken.

Contactgegevens
Maar de rechter was niet onder de indruk van de inhoudelijke argumenten van de eisers en benadrukte dat de gemeente zich heeft gehouden aan de afspraken in het kamerverhuurbeleid. En de woning voldoet aan de eisen van het geldende Bouwbesluit. De rechter benadrukte dat de eigenaresse in de buurt een flyer heeft rondgedeeld met daarop haar contactgegevens in geval van overlast.

De eisers hebben zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

 

reacties (4)

 • Kassa

   

  In vorige berichtgevingen stond vermeld dat er herhaaldelijk politie aan de deur stond wegens geluidsoverlast. Dat is vanaf 1 juli voor oom agent een reden om te mogen bekeuren. Bij overlast dus blijven bellen zou ik zeggen. Leg niet het accent op de waarde van het huis, maar op de overlast die gezondheidsproblemen geeft.

  reageer
 • Bewoner

   

  Er is hier nog nooit politie geweest. Ze komen alleen 1 of 2 keer per jaar controleren of alles veilig is. Dit is in samenwerking met de politie. Geen onzin vertellen dus.

 • Slim

   

  Denk dat door alle aandacht die er door de buren op gevestigd is het niet ten goede komt aan de gehele buurt want men denkt al gauw waar rook is is vuur en dan is al deze media aandacht niet goed voor de prijzen denk dat de eigenaar hier ook niet op zit te wachten. Dus niet echt slim vd buurt om constant de media op te zoeken.

  reageer
 • Sem

   

  Wat afschuwelijk als je een kamerverhuurpand naast je koopwoning hebt. De praktijk wijst uit dat het kopers daadwerkelijk afschrikt als er zo'n pand naast zit. Rechter vind geen redenen om aan te nemen dat waarde van de omliggende woningen zal dalen... welnee... die worden gewoon onverkoopbaar. Sterkte voor de omwonende!

  reageer
 • helemaal mee eens ,maar ja de hoge heren hebben daar geen last van met hun vrijstaande woning.schande... het zijn .....eengezinswoningen woningen...... en het woord zegt het al.

 • Bewoner

   

  Lijkt me ook terecht heb nog nooit een klacht ontvangen van de buren vraag me dan ook af wat ze bedoelen??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert