Voorwaardelijke straf en boete voor meenemen 13-jarige

ALMERE
Een 39-jarige Almeerder is woensdag door de rechter in Assen veroordeeld voor het meenemen van een 13-jarige jongen uit het Drentse Erica. Hij kreeg een voorwaardelijke werkstraf van honderd uur voor het onttrekken van een kind aan het ouderlijk gezag. De rechter legde hem ook een een proeftijd van twee jaar op met reclasseringstoezicht.

Via een chatgroep voor homo’s kwam de Almeerder in het najaar van 2015 in contact met de 13-jarige jongen uit Erica. Toen de jongen steeds depressiever werd en praatte over weglopen of zelfmoord plegen, praatte de man hem dat uit het hoofd. Op 10 december belde de puber op met de vraag of hij hem kon ophalen, omdat hij anders zou weglopen. De man zegt dat hij hem wilde helpen en daarom naar Erica reed.

Allebei met ontbloot bovenlijf
Op 12 december vond de politie de jongen bij de man thuis in Almere. De agenten vonden het verdacht dat beiden met ontbloot bovenlijf rondliepen. De Almeerder verklaarde tegen de rechter dat er niks achter moet worden gezocht 'omdat hij niet op jonge jongens valt'.

De moeder van de puber vertelde in de rechtszaal dat de man haar zoon sterke drank, wiet en xtc had gegeven. Ook had ze berichten van de man gelezen waarin hij haar zoon schreef dat hij van hem hield. Ze vertelde de rechter dat ze doodsangsten had uitgestaan toen de jongen onvindbaar leek. Uiteindelijk kwam ze de verdachte zelf op het spoor toen ze op zoek ging naar chatcontacten van haar zoon.

Schadevergoeding voor moeder
De vrouw heeft recht op 500 euro schadevergoeding, besliste de rechter. De Almeerder bood haar ook zijn excuses aan.

 

reacties (1)

  • Jan

     

    Voorwaardelijk? Serieus? Wat een drama in Nederland met die (voorwaardelijke) taakstrafjes..

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert