Provincie op zoek naar frituurvetdumper

LELYSTAD
De provincie Flevoland is dringend op zoek naar degene die maandag frituurvet heeft geloosd op de Elburgerweg, de Biddingringweg en de Dronterweg richting Lelystad. Over een afstand van maar liefst elf kilometer zorgde het vet voor een spekgladde weg.

"Het vet zorgde voor een levensgevaarlijke situatie. Stel dat een motorrijder onderuit gaat, dan kunnen er doden vallen. Daarom hebben we het meteen opgeruimd," legt Robert van Vliet van de provincie Flevoland uit. "Maar dat kostte wel 5000 euro. Die willen we graag verhalen op degene die het vet op de weg heeft geloosd."

De provincie heeft nog geen idee wie er achter zit. "Dit is geen vet uit een frituurpannetje, dus het zal wel een tankwagen zijn. Het kan gebeuren, maar we vinden wel dat degene die dit gedaan heeft zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Het gaat hier toch om belastinggeld." De provincie roept iedereen die iets weet of iets gezien heeft, zich te melden. 
 
 

reacties (6)

 • Groenlinks pfffff

   

  Doen ze op het provinciehuis een personeelsfeestje minder die 5k merken ze niet eens in die bodemloze put .

  reageer
 • Tuuk

   

  Waarom is het alleen altijd gevaarlijk voor een motorrijder? Dat gezeur altijd over" als daar een motorrijder overheen rijdt dan!" Het is voor alle weggebruikers gevaarlijk, niet alleen voor motoren!!!

  reageer
 • Roon

   

  Het is duidelijk Tuuk dat je niets met motoren hebt. Natuurlijk is het gevaarlijk voor alle weggebruikers, maar motoren hebben er veel meer last van. Twee smalle wielen en achterwielaandrijving is voor gladheid of vuil op de weg of bochten gevaarlijk. Dat merk je met een auto niet. Neem b.v. de zwarte reparatiestrepen die over de weg kronkelen, heb jij daar ooit last van gehad in je auto, w.s. voel je ze niet eens. Wil je echt meepraten, neem eens een proefles en pak eens zo'n streep en probeer je motor recht te houden. Succes....

 • Viking79

   

  Omdat gladheid voor een motorrijder vele malen erger is dan voor een voertuig op 4 wielen. Je zal maar onderuit schuiven e ergens onder komen of tegenaan glijden. Laat staan overreden worden door een onschuldige automobilist. Denk volgende keer even na voordat je wat post

 • Dick

   

  Omdat een motor op maar twee wielen rondrijdt. Een auto heeft dan altijd nog 2 wielen meer om niet om te vallen.

 • jantje

   

  Ik dacht dat op iedere autoweg tegenwoordig met behulp satellieten en camera's alles kon worden nagetrokken wie er reed...dacht zoiets eens op tv te hebben gezien......Of is dat alleen in de grote steden ? Heeft er dan niemand geclaxonneerd achter de vrachtwagen ? Of gelijk politie gebeld.....dan was er geen 11 km besmeerd geraakt...

  reageer
 • Miep

   

  Dit is geen autoweg maar een provinciale weg

 • Hans

   

  Er zitten zelfs twee verwerkers... beetje vreemde route alleen als je in Dronten zou moeten zijn. Zal haast iemand anders moeten zijn geweest.

  reageer
 • Poe

   

  "Het gaat hier wel om belastinggeld"..ze verspillen tonnen op het provinciehuis maar die 5000 euro opruimkosten zijn heel erg want..belastinggeld.

  reageer
 • Den

   

  Belachelijke reactie! Even doortrekken: flikker je vuilnis In het bos want bij de overheid verspillen ze meer geld...

 • laat alle reacties zien
 • Zomaar een mening

   

  Zit er niet een verwerker in Dronten? Hoeft natuurlijk niet te zijn maar doeg wel in grote hoeveelheden

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert