Eemvallei moet een bijzondere plek worden

ALMERE
Aan de oostzijde van Almere is woensdagmiddag het project Eemvallei-Zuid van start gegaan. In dit bijzondere project wordt woningbouw geïntegreerd met de aanleg van natuur.

Eemvallei-Zuid is onderdeel van het programma Nieuwe Natuur. Binnen dit plan werken verschillende partijen samen. Het bos wordt aangelegd door Staatsbosbeheer. Het biedt ruimte voor onder meer een voedselbos, een natuur-speelterrein en een natuurboerderij.

Bij de toekomstige woonwijk worden ook 30.000 bomen geplant. Ze compenseren de bomen die een half jaar geleden bij Almere zijn gekapt voor de verbreding van de A6. Volgens boswachter Freek Rebel begint de aanleg van het bos al op korte termijn. “Komend jaar dan gaat in ieder geval de grondbewerking plaatsvinden en worden kruidachtigen gezaaid. Het jaar erop gaan we de bomen in de grond zetten en komt de padenstructuur erin. Het is niet dat met vijf jaar we dan een volwassen bos hebben. We zijn dan wel onderweg naar dat mooie bos met die verschillende functies. En dat is bijzonder.”

reacties (2)

 • Hannes

   

  Als dat dan de bijzondere geïntegreerd project mag zijn, inplaats van de zo onzekere Floriade/ woonwijk; dan heeft men de ware strategie met vraag en aanbod, voor misschien een zelfvoorzienende woningbouw "voor elke doelgroep" met de karakter van de Achterhoek en 't Gooi als voorbeeld mogen zijn; om het verder te laten ontwikkelen...! (Almere is al veertigjaar bezig met bijzonder wonen met de natuurschoon van alle tijden!) wel jammer dat er teveel bomen zijn omgezaagd voor de A6, wat achteraf niet nodig had geweest

  reageer
 • Keessie

   

  En zo blijft er steeds minder natuur over... Helemaal gek zijn ze geworden.

  reageer
 • ron h

   

  Keessie begrijp je wel wat er staat? ik krijg de indruk van niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert