Allard Veldhuis (71) overleden

ALMERE
Almeerder Allard Veldhuis is woensdagochtend overleden. Hij is 71 jaar oud geworden. Veldhuis was al geruime tijd ziek. Hij overleed in het AMC in Amsterdam. 

Veldhuis zette zich op diverse vlakken in voor Almere. Hij deed veel voor jongeren en was jarenlang jeugdwerker.

Later was hij festivalcoördinator van het Bevrijdingsfestival Flevoland en raadslid namens D66.

'Veldhuis bracht veel vrolijkheid'
Politicus Erik Boshuijzen schrijft op Facebook: "Allard blijft in onze herinnering als de altijd vrolijke, altijd lachende, altijd zorgeloze aanjager van veel vrolijkheid in Almere. Helaas ging het in zijn laatste periode steeds slechter."

Fotograaf Bob Friedländer was goed bevriend met Veldhuis. Die was getuige op het huwelijk van Friedländer, het allereerste huwelijk in het nieuwe stadhuis. "Het is erg verdrietig, maar zijn lichaam was op. Ik maakte mijn allereerste foto ooit in Almere van Allard Veldhuis. Zo lang gaan we al terug."

In de beginjaren van Omroep Flevoland presenteerde Veldhuis op de radio het kinderprogramma Neptunus. Hij was ook actief als sportverslaggever.  


reacties (18)

 • Hannie

   

  Een schok om te lezen dat Allard Veldhuis overleden is. Hij was prins Carnaval in de begintijd en ik "zijn" prinses. Hij deed ook Almeriade in een grote tent achter de sporthal en jeugdland in die tijd. Hij versloeg ook de triatlon, waar we met z'n allen genoten van zijn daverende lach. Schreef stukjes in de krant, hij was bij zoveel dingen betrokken. Allard, Dankjewel voor wat je voor Almere was. rip Allard 924834

  reageer
 • ruud bommezijn

   

  Bedankt Allard dat je ons vaak mee op reis nam in jouw culinaire en politieke beleving in Almere, onze keuken tafel blijft eens per maand erg leeg.

  reageer
 • Dennis Hogenberg

   

  ALLARD BEDANKT. Ik kan het nog steeds niet geloven. Zojuist heb ik vernomen, dat jeugd- en jongeren- (welzijns)werker, evenementenorganisator collega Allard Veldhuis vanmorgen, op 71e jarige leeftijd is overleden. Dat Allard alleen, (de 1e) jeugd(land)werker was, daarmee zou ik hem tekort doen. Ik kan beter zeggen, wat heeft Allard allemaal niet voor Almere en Flevoland gedaan. Dat wat hij organiseerde in en om Almere, was voor groot en klein en voor jong en oud. Allard heeft Almere op de kaart gezet. Iedereen wist wie Allard was en/of had binnen zijn/haar netwerk wel iets met hem te maken. Kinderen/jongeren van toen, zijn met hem opgegroeid. Allard was gedreven, humoristisch, gepassioneerd en had lef. Dat wat niet kon in Almere, kreeg hij toch voor elkaar. Met als gevolg dat nu nog steeds projecten en evenementen georganiseerd worden, waar hij de grondlegger van is. Allard en ik waren geen dikke vrienden van elkaar, omdat we vaak in elkaars vaarwater zaten en/of van mening verschilden, maar ik heb wel veel van hem geleerd. Ik ken hem vanaf me 12e. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik bij veel projecten en evenementen betrokken was, met hem heb samengewerkt en mede dankzij hem mijn netwerk heb kunnen vergroten. Van 1980 t/m 1982 kinderboerderij "De Knuffelweide" Haven. Van 1982 t/m 1986 Jeugdland Haven. Van 1982 t/m 1985 intocht Sinterklaas. Van 1984 t/m 1988 Wokaa/Almeriade Haven. 1984 t/m 1986 Spel zonder grenzen. Van 1988 t/m 1992 'tKardoes. In 1986 en 1987 De Triathlon. Van 1986 t/m 1988 Stadsomroep Almere en later van 2006 t/m 2007. In 2008 was ik een paar keer zijn persoonlijke chauffeur toen ik hem rondreed als Sinterklaas. Van 1982 t/m 1992 Siwa, Stowa en De Schoor. en van 2001 t/m 2011, de jeugdlanden, funfestival, vakantiefun, Fantasialand etc. wederom bij De Schoor. Hij kende ook mijn ouders en kwam hij geregeld, met Henk van Slooten, bij ons thuis. De laatste 3 jaar, voor zijn pensioen, deelde we samen 1 bureautafel, kantoor en telefoon en nam ik een aantal taken van hem over. En door zijn uitbundige lach en grappen, duurde de telefoongesprekken een stuk langer en moest ik elders bellen, omdat ik anders niet verder kon en mezelf niet meer kon verstaan.🙊🙈😅 Ik heb nooit begrepen, waarom hij geen ereburgers van Almere is geweest en/of een Bonifatiusspeld etc. heeft mogen ontvangen. Allard hoorde je, door zijn uitbundige lach, al van ver. Met een traan en een lach nemen we afscheid van een grote man en een clown. Allard bedankt voor al die mooie jaren, die je mij en vele met mij, hebt gegeven. R.I.P. We zullen je nooit vergeten. Dennis Hogenberg.

  reageer
 • Carla B

   

  Wat een schok om te lezen dat Allard is overleden! Ik kon hem sinds zo'n beetje de begintijd in Almere Haven, altijd vrolijk, altijd lachen met hem en altijd joviaal als je hem tegenkwam in Corrosia, later het oude en nieuwe stadhuis bij de RIJP en de ZIJP! En natuurlijk ook altijd genoten bij de triathlons in Haven van zijn commentaar, geweldige man die zeker enorm gemist zal worden in het Almeerse leven! Rust zacht Allard en dank je wel voor vele, vele fantastische momenten! Héél veel sterkte gewenst voor zijn naasten!

  reageer
 • T runhart

   

  Ik ken allard al 50 jaar als 20 jarige kwam hij binnen lopen op de groep de meerpaal kan mij herinneren dat hij een goede en leuke groepsleider was heb ook wel eens een schop onder mijn kont gehad maar was dan wel verdiend dat was in Nijmegen neerbos stiichting het was een plezierige man in omgang veder wens ik familie veel sterkte in de komende dagen die komen7

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Marco

   

  Prins Carnaval, jeugdland, triatlon deed volgens mij ook Almeriade een mooie lach en leuk/geweldig met de jeugd van Almere. Het ga je goed rust zacht.

  reageer
 • Jan Abo Luinge

   

  R.I.P. Allard.....namens allen kan ik je wel zeggen dat wij jou altijd zullen gedenken......; ((

  reageer
 • Ruud Westerweel

   

  Lieve Allard. Oud collega en grote vriend. Jij was een inspiratie voor velen bij jouw werk bij de schoor. We hebben samen heel wat meegemaakt en heel veel gelachen. Jouw lach was aanstekelijk. Jouw charme als mens uniek in zijn soort. Jij en René Kempenaar. 2 grote voorbeelden! Wat ga ik jou missen! Dank je voor alle wijze lessen die je mij hebt geleerd en rust in vrede grote vriend

  reageer
 • Yvonne kloosterman

   

  Ik heb Allard 33 jaar geleden leren kennen op jeugdland Almere haven. Leuke tijd gehad waar mijn zoontje destijds lekker kon timmeren. Later zeskamp samen met Allard meegemaakt in de sporthal haven nu afgebroken. Later de wokaa weken in Almere haven meegemaakt door Allard opgezet. Allard is in mijn ogen te jong heengegaan. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  reageer
 • Marc van Amstel

   

  Een heel triest bericht! Allard maakte ooit, samen met Fini Boonstra, een mooi kinderprogramma voor Omroep Flevoland op de radio. De kinderen in de studio gingen altijd uit hun ''dak". Zo leuk vonden ze het! We zullen deze bijzondere Almeerder niet vergeten.

  reageer
 • Boer Harms

   

  Ja wij zijn nog bij hem geweest met onze klas. Aardige vent!

 • Enna

   

  R.I.P.Allard.

  reageer
 • André

   

  Een echte Almeerder is heengegaan ... rust zacht...

  reageer
 • rietje

   

  Rust zacht Allard bedankt voor alle mooie jaren

  reageer
 • Karin Kempe

   

  Een groot man is niet meer. In Space heb ik je leren kennen. Je vrolijkheid je gulle lach. Wat ben ik blij dat ik je nog gesproken heb op de reünie en de nieuwjaars borrel. Je hebt een speciaal plekje ijn mijn hart. Rust zacht lieve Allard.

  reageer
 • Tina

   

  Was Allard vroeger niet in dienst van deze omroep ???

  reageer
 • Tina

   

  Wat jammer een goed mens is weer heen gegaan

  reageer
 • Maggie

   

  We gaan deze lach missen. Onze jeugd was hij de rots in de branding. Mooie warme herrinneringen vanaf start almere. We waren in januarie nog bij elkaar de eerste jongeren van alnere SPACE JEUGD

  reageer
 • Ton Theunis

   

  'De stem' is niet meer. Onvergetelijke kippenvelmomenten als Allard de laatste triathleet 'binnenkletste' in Haven. Er is heus een Almeerder doodgegaan... Rust zacht, man.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert