Nieuwe werkwijze met 45-plussers in bijstand herhaald

ALMERE
De gemeente Almere gaat onderzoeken of een nieuwe werkwijze die 45-plussers vanuit de bijstand aan werk helpt, effectief genoeg is. Daarvoor krijgt ze 150.000 euro van ZonMw, een landelijke organisatie voor onderzoek en innovatie.

Vorig jaar mei startte Almere met een proef om 159 mensen van 45 jaar en ouder weer naar een baan te begeleiden. Bij dertig procent van de deelnemers is dat gelukt. 

De groep die mee deed aan de proef werd intensief begeleid. Ook werd gekeken naar de persoonlijke situatie van de deelnemers. Verder was er geld voor scholing en konden werkgevers een financiële bijdrage krijgen als ze één van de deelnemers een baan aanboden.

Met het geld dat Almere nu krijgt, wordt de werkwijze herhaald met een groep van 200 mensen. Zo wordt de effectiviteit van de werkwijze onderzocht.

reacties (1)

  • leny

     

    ach mooie beloftes. De uwv helpt mensen met solliciteren. En dan erna word je in het diepe gegooid. Ze helpen je daar al niet aan een baan. Na 25 jaar na reorganisatie bij de ING. Wil mijn man dol graag werken. En solliciteerd zich gek. En het mooiste van het het geval is. Is er een passende baan bij het het UWV. Wat ik weet nemen ze daar genens uwv ers aan. Hij word 60. Dus weinig hoop. In oktober met de bijstand. Mijn man wil dol graag. Succes mensen in de bijstand.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert