Politiek Almere uitgebeeld in boekje vol karikaturen

ALMERE • Do 6 juli 2017 | 21:07 • Donderdag 6 juli 2017 | 21:07
Raadslid Nico van Duijn van Leefbaar Almere heeft een boekje gemaakt over karikaturen in de Almeerse gemeenteraad.

Van Duijn is sinds 2002 raadslid en neemt na de volgende gemeenteraadsverkiezingen afscheid. In zijn raadsperiode heeft hij verschillende soorten raadsleden voorbij zien komen. Deze karakters worden op een luchtige wijze in het boekje beschreven en uitgebeeld. 

Zo schrijft Van Duijn bijvoorbeeld het volgende over een oud-wethouder: “Hij weet hoe ambtenaren de plooien wegmasseren om het door de raad te krijgen. Door de raad, als een drol door een anus. Hij kent het toneelspel. Maar in de zaal zitten is niet leuk als je de coulissen kent.”

'Overeenkomsten zo veel mogelijk vermeden'
Nico van Duijn schreef het boekje vooral voor zichzelf. Hij beleefde bij het schrijven ervan veel lol. Daarnaast benadrukt Van Duijn dat elke overeenkomst met reële personen zoveel mogelijk is vermeden. “Ik heb het boekje even een jaartje aan de kant gelegd, want er zitten misschien toch wel veel herkenbare dingetjes in, dat is toch een beetje sneu.” Toch gaat hij er niet vanuit dat personen uit de Almeerse politiek door het boekje beschadigd kunnen worden. 

Al is het vooral voor de lol, volgens de schrijver blijft het oppassen met het gebruik van onderwerpen die in de politiek op de agenda staat. “Het is gevaarlijk, want grappen maken in de politiek is oppassen geblazen, maar ik kan het niet laten om af en toe een beetje te dollen.”

Burgemeester Franc Weerwind heeft donderdagavond een exemplaar van het boekje gekregen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel