Raad trekt portemonnee voor sport en recreatie

URK
In het Wilhelminapark op Urk komen meer speeltoestellen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar en sportieve toestellen voor de oudere jeugd. Ook wordt er gekeken of er 10.000 euro uitgetrokken kan worden om twee volleybalvelden bij het grote strand te realiseren. 

Voor dat bedrag zouden er ook nog een aantal attracties voor kinderen in het water gebouwd kunnen worden. Verder moet het college onderzoeken of het speelbos verplaatst kan worden. Dat is de oogst van een aantal moties die de gemeenteraad donderdagavond heeft aangenomen. 

In het twee hectare grote speelbos langs de Staartweg kunnen kinderen zich uitleven op verschillende speeltoestellen, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Maar veel ouders vinden dat het op de verkeerde plek ligt omdat de kinderen de drukke Staartweg moeten oversteken. Het college moet nu onderzoeken of het speelbos naar de andere kant van van de Staartweg in de buurt van het palenscherm kan verhuizen.

reacties (4)

 • Bas

   

  Helemaal mee eens. Als ik savonds de hond uitlaat rond middernacht, dan hoor je ze wel in het speelbos, lekker donker en niemand ziet je. Wat ze daar uitvreten wil ik niet weten, maar het nodige gekreun en gevloek is goed hoorbaar.

  reageer
 • Tja

   

  Dat zou nu ook al kunnen. Met die redenatie kun je niets meer maken.

  reageer
 • Dirk neeve

   

  Dat het dan in de avond weer door een stelletje doorgesnoven gekken kapot gemaakt kan worden

  reageer
 • Nico

   

  Een goed initiatief van wethouder Brouwer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert