Raad trekt portemonnee voor sport en recreatie

URK • Vr 7 juli 2017 | 9:43 • Vrijdag 7 juli 2017 | 9:43
In het Wilhelminapark op Urk komen meer speeltoestellen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar en sportieve toestellen voor de oudere jeugd. Ook wordt er gekeken of er 10.000 euro uitgetrokken kan worden om twee volleybalvelden bij het grote strand te realiseren. 

Voor dat bedrag zouden er ook nog een aantal attracties voor kinderen in het water gebouwd kunnen worden. Verder moet het college onderzoeken of het speelbos verplaatst kan worden. Dat is de oogst van een aantal moties die de gemeenteraad donderdagavond heeft aangenomen. 

In het twee hectare grote speelbos langs de Staartweg kunnen kinderen zich uitleven op verschillende speeltoestellen, die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Maar veel ouders vinden dat het op de verkeerde plek ligt omdat de kinderen de drukke Staartweg moeten oversteken. Het college moet nu onderzoeken of het speelbos naar de andere kant van van de Staartweg in de buurt van het palenscherm kan verhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel