Politieke Unie wil 'windgelden' voor alle dorpen

NOORDOOSTPOLDER
Dorpen die momenteel niet financieel meeprofiteren van Windpark Noordoostpolder moeten daarvoor door de gemeente worden gecompenseerd. Dat vindt de Politieke Unie in Noordoostpolder.

10.000 euro
De raadsfractie noemt het oneerlijk dat vijf dorpen in de gemeente 20 jaar lang een vergoeding van het windpark krijgen, terwijl vijf andere dorpen het zonder windgelden moeten rooien. De partij wil daarom dat de gemeente ook de dorpen Ens, Kraggenburg, Marknesse, Luttelgeest en Bant jaarlijks een bedrag van 10.000 euro gaat uitkeren. Wat de Politieke Unie betreft wordt hierover maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering gestemd.

Geografische ligging
​Creil, Espel, Nagele, Rutten en Tollebeek krijgen sinds vorig jaar jaarlijks een vergoeding. De Politieke Unie stelt vast dat deze dorpen dat geld puur krijgen vanwege hun geografische ligging. De partij vindt het niet fair dat dorpen die verder van het windpark liggen niet kunnen meeprofiteren van de komst van het windpark.

Net als de windgelden zou de gemeentelijke compensatie moeten worden gebruikt voor de promotie en ontwikkeling een dorp.

reacties (6)

 • ikke

   

  waarom zou de gemeente hier in hemelsnaam voor moeten opdraaien?

  reageer
 • Freddie

   

  En urk dan?

  reageer
 • Polderboy

   

  Urk briest al..

 • Dirkkie

   

  Windmolenpark Nop: De grootste molens en de kleinste compensatie gelden van Flevoland!!!!!!

  reageer
 • Polli

   

  Alle respect hoor voor bijvoorbeeld Kraggenburg en Marknesse, maar ik kan de logica van dit voorstel niet inzien... Weten die dan waar die molens staan? Nou ja, een paar stemmen trekken als PU, dat is wel logisch. Dan wel graag met goede voorstellen komen.

  reageer
 • winderig

   

  waarom wel alle dorpen, en niet alle overige bewoners van het buiten gebied? iedereen moet kunnen participeren in deze molens.

  reageer
 • Boels

   

  Iedereen participeert toch al in negatieve zin via de belastingen en heffingen op energieverbruik en met name via de energiebelasting die het onzinnige "hernieuwbare" moeten bekostigen? Waarom medelanders nog meer een poot uitdraaien? Laat elke groengelovige zich maar afsluiten van het openbare net van gas, water en licht en zich dan laven aan de zegeningen van een exclusief "hernieuwbaar" netwerk voor zonne-, bio- en windenergie. Wedden dat je gaat buurten om je was te doen en je potje op tijd te kunnen koken?

 • laat alle reacties zien
 • wat een onzin. dit geld is een compensatie voor het leed dat de dorpen wordt aangedaan. en waarom zou de gemeente moeten opdraaien voor een douceurtje aan de andere dorpen.

  reageer
 • Bantenaar

   

  Pleit hier al jaren voor! Wij als het kleinste dorp van de N.O.P. hebben al die onderdelen van de noordelijkste windmolens in de N.O.P. over de A6, via afslag 16, Oosterringweg en Noorderringweg langs zien komen. Veel wachttijden en ongemakken, maar geen vergoeding. Terwijl Rutten hier niets van heeft gemerkt en die krijgen de compensatie wel. Dit noem ik zeker oneerlijk.

 • De ingenieur

   

  Er is geen leed aangericht. Het is een stop met zeuren bedrag. Het zou logisch zijn zulke gelden afhankelijk van de afstand toe te kennen. Feitelijk zouden Lemmer en Stavoren ook wel een vergoeding voor bedorven horizon en vaarwater mogen ontvangen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert