'Minister Plasterk doet aanval op de SP'

NOORDOOSTPOLDER
Minister Plasterk doet een aanval op de SP, nu hij de afdrachtsregeling van die partij wil verbieden. Dat zegt SP-fractievoorzitter Tjitske Hoekstra in de gemeenteraad van Noordoostpolder. Plasterk zei na de ministerraad dat hij niet meer wil toestaan dat overheden vergoedingen voor raadswerk naar de bankrekening van de landelijke SP overmaken. Het is bij die partij gebruikelijk dat politici maar een deel van het geld zelf krijgen.

Plasterk doet het voorstel na een rechtszaak tussen de gemeente Noordoostpolder en de SP. De gemeente weigert al jaren om de vergoedingen van de SP-raadsleden over te maken aan de landelijke partij. Omdat de raadsleden het geld niet op hun eigen rekening willen hebben, krijgen ze al drie jaar geen geld. De raadsleden stapten naar de rechter, maar die gaf de gemeente gelijk. 

De SP in Noordoostpolder trekt zich niets aan van de uitspraak van de rechter. De raadsleden hebben opnieuw het rekeningnummer van de landelijke partij doorgegeven aan de gemeente. Volgens Hoekstra is de partij trots op de afdrachtsregeling en geeft de SP de strijd niet op. Volgens haar voelt dit als een kleine revolutie die begint in de Noordoostpolder.

reacties (12)

 • Poe

   

  Nu nog de ANBI regeling afschaffen en het wordt al weer een stukje normaler in Nederland. Even ter verduidelijking; wanneer iemand een gift doet aan een ANBI stichting is deze aftrekbaar van de belasting, wat dus indirect inhoud dat iedereen meebetaald aan de SP.

  reageer
 • PVDasos

   

  De pot verwijt de ketel dat deze zwart ziet (in dit geval rood)

  reageer
 • Pieter

   

  Deze kakelende kip - o nee, pardon, laat ik het netjes houden - deze mevrouw Hoekstra van de SP blaast erg hoog van de toren. Als de rechter een uitspraak heeft gedaan, dan heeft ze volgens het Nederlandse recht de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan. Maar dat doet ze niet. Ze toont zich het bravoure-meisje door wat grote woorden te spreken en wat in het rond te stampvoeten, Ze heeft - hoe verzint ze het - een "L E U K E R" idee. Heb meelij met de burger die deze mevrouw van de SP heeft gestemd. Ze is een politiek zwaargewicht van ongekend hoog niveau. Bravo hoor mevrouw Hoekstra, geweldig. U toont klasse. En de verslaggever sprak: "het laatste woord is hierover nog niet gesproken" Mis! Het laatste woord is hierover wèl gesproken. Omdat ze niet in hoger beroep gaat heeft de rechter namelijk gesproken. De raadsvergoeding moet gestort worden op rekening van het betreffende raadslid. Daarmee basta! En daar moet kameraad Hoekstra het mee doen.

  reageer
 • Op eigen kracht!De SP .

   

  Grappig dat iedereen zich als raadsheer gaan gedragen van dit politieke steekspel.Belangrijk te weten ,als je bij de SP aansluit duidelijk is dat deze regelingen bestaan.(of je treedt op/ en af als onrust stoker) Meest kromme is dat alle activiteiten die met verzamelen van geld te maken hebben in Nederland merkwaardige bijverschijnselen hebben.Neem bijvoorbeeld alle etentjes die goededoelen uitdelen voor collectanten ( van collecte gelden) of via kromme wegen voetbalstadions subsidiëren via de gemeente kas etc.etc. Werkelijk bij de overige politieke partijen loopt de roomboter met dit warme weer van hun hoofd van tweeslachtigheid.Voorbeelden te over!!O ja, kijk en luister ook naar de actieve spotjes dat men op het gemoed werkt om je nalatenschap af te staan.Deze bestuurders hebben ook verwantschap met de politiek!

 • Wiebe

   

  Het is al jaren bekend dat de SP intern geen democratische partij is, en het is ook al jaren bekend dat ze een aparte financiële structuur hebben. Wat dat betreft zijn ze geen haar beter dan de PVV, uiteindelijk. Het zou dus een hele goede zaak zijn als de afdrachtsregeling werd verboden. Maar zelfs dan zou ik niet op die partij stemmen zolang deze door de ayatollah uit Oss wordt geleid.

  reageer
 • Maartje

   

  Geen haar beter dan de PVV? De partij die twee leden heeft, eenmaal Geert Wilders en eenmaal een stichting met als enige bestuurslid Geert Wilders, de partij die een partijprogramma van 1 A4 had dat grotendeels tegen de rechtsstaat indruiste en de partij die van de schandalen en de fake news verspreiders aan elkaar hangt? Ik ben geen fan van de SP, maar dit gaat wel erg de bocht uit.

 • Richard kloosterman

   

  Heel goed sp. Misschien een voorbeeld voor al die andere zakkenvullers die in de politiek zitten en het zo goed voor hebben met hun kiezers.

  reageer
 • Jk

   

  U ziet het verkeerd, door deze constructie vreten ze juist nog meer belastinggeld op en betalen ook nog eens minder belasting, maar u als sp stemmer ziet dit waarschijnlijk als levensdoel, anderen zo veel mogelijk laten betalen en zelf zo veel mogelijk ontvangen, lekker sociaal...

 • laat alle reacties zien
 • Jos

   

  Begint de revolutie in de NOP? Ik dacht eerder het achterhoedegevecht.

  reageer
 • Stevie

   

  Politici die uitspraken van de rechter naast zich neerleggen ! Dit land is niet anders dan St. Maarten of Curacao... Ook niet met vingertjes wijzen dan. Verschrikkelijk gewoon.. Ik schaam me als Nederlander

  reageer
 • Robert

   

  En wat verdienen al die SP kamerleden en raadsleden weinig. De SP heeft maar 5,nogwat miljoen op de bank staan. Waar blijft al het overtollige geld eigenlijk?

  reageer
 • Pieter

   

  Hou vol SP! Stel je voor dat het op eigen rekening wordt gestort. Daar gaat je uitkering, je huurtoeslag, de arbeidskorting, oh nee die niet natuurlijk, de kinderopvangtoeslag enz enz. Nee dat moet een SPer niet willen. Blijf dwars, en daardoor klein!

  reageer
 • JdeVries

   

  Snap het probleem niet. Als integer bent maak je het afgesproken partijdeel toch zelf even elke maand over?

  reageer
 • HH

   

  Zo werkt het bij andere partijen, ja. Maar de SP heeft een ingewikkelde constructie bedacht om maximaal te kunnen profiteren van belastingvoordelen, subsidies en uitkeringen. De politici van de SP krijgen vervolgens een riante onkostenvergoeding vanuit de SP-kas, waardoor de SP-politici zelf er ook niet slechter van worden. De SP heeft altijd veel kritiek op belastingparadijzen, maar de SP zelf is ook een grote fiscale constructie gericht op belastingontduiking. En Plasterk heeft ook gelijk dat de constructie de SP-politici hun vrijheid ontneemt om zonder last en ruggespraak te stemmen. En dat is strijdig met de wet.

 • Henk

   

  Hoor de reactie van deze mevrouw over onze rechtspraak. Geen rechter kan ons weerhouden van ons principe. Als de minister de wet gaat veranderen houden we er ons toch niet aan. Als Geert Wilders dit soort dingen zegt is de SP de eerste die de barricaden op gaat om hier afschuw over te spreken. Dit heeft een woord alleen wat was het ook alweer.........Huigelachtig... nee, eh.....twee maten meten.....nee, eh......onbetrouwbaar?......eh nee. Oh ik weet het al, dit heet politiek!

  reageer
 • Thomas

   

  Een aanval op de SP? Hoekstra wil dus zeggen dat deze vorm van afromen en illegaal belasting ontduiken zo bij de SP hoort, dat een verbod de partij zelf raakt?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert