OM eist 2 jaar cel voor misbruik minderjarige

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie eist twee jaar gevangenisstraf tegen een 52-jarige man uit Lelystad. De helft van de strafeis is voorwaardelijk. De man wordt verdacht van het seksueel misbruiken van een minderjarig meisje.  

Toen ze 13 jaar was zou hij het meisje zijn gaan strelen en vanaf haar vijftiende had hij voor het eerst seks met haar, stelt de officier van justitie. Ook zou hij haar een laptop en geld hebben gegeven in ruil voor seks. Het meisje zat bij de zoon van de verdachte in de klas en bleef tussen 2009 en 2012 regelmatig logeren. Eerst in een logeerbed en toen dat kapot was, bij de vader in bed. Daar zou ook het misbruik hebben plaatsgevonden.

'Tegenstrijdige verklaringen'
De verdachte ontkende vrijdag voor de rechtbank in Lelystad alle aantijgingen. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht en liet weinig los over de zaak. Zijn advocaat stelde dat het meisje ‘zeer tegenstrijdig’ verklaarde over de frequentie van het vermeende misbruik. Ook zou ze een tijdje in een andere stad hebben gewoond.

De officier van justitie vindt juist dat het slachtoffer erg gedetailleerd had verklaard en ziet ook bewijs in getuigenverklaringen en in gesprekken via Skype, waarin volgens justitie duidelijk sprake is van een seksuele context.
 
Schadevergoeding
Het slachtoffer wil ook ruim 23.000 euro aan schadevergoeding zien van de Lelystedeling. Het bedrag bestaat uit een combinatie van smartengeld en een vergoeding voor het niet kunnen afronden van haar opleiding. Het meisje liet de rechtbank in een brief weten dat ze nog steeds nachtmerries heeft en in therapie is. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.   

reacties (6)

 • Falend Rechtssysteem NL

   

  Alle ouders vinden dit een heel erg vergrijp, een kind misbruiken is na het ontnemen van iemands leven het ergste wat je je kunt bedenken. Snap werkelijk waar niet hoe het rechtssysteem in nederland werkt. Het is een waar paradijs voor allerlij criminelen. Nederland zou echt eens alle straffen voor alle zware vergrijpen moeten herzien, want dit gedrag qua het straffen van de criminelen slaat werkelijk alles. Een leven (jong of oud) in Nederland schijnt waardeloos te zijn wat betreft voor de rechters in Nederland zou me doodschamen om Nederlander te zijn.

  reageer
 • De Zwijger

   

  Zoals zo vaak in deze zaken waar helaas een taboe op rust: Het slachtoffer in therapie en de dader blijft op zijn narcistische stoel zitten, en dan ook nog zich beroepen op zijn zwijgrecht. Knip meteen zijn tong af! Wij zwijgt heeft iets te verbergen. Hij heeft dat kind ernstig verwond, de wond zal helen, maar het litteken blijft.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hallo? 2 jaar? Waarom sluiten we zulke smeerlappen niet minimaal 10 jaar op?

  reageer
 • Lelystad...

   

  Als je niets te verbergen hebt, hoef je je ook niet te beroepen op je zwijgrecht...

  reageer
 • Sam

   

  Twee jaar! Is dat alles??? Zij heeft levenslang! En die schadevergoeding is binnen de kortste keren op aan eigen bijdragen voor de diverse therapieën. Ik hoop dat de rechter de straf verviervoudigd en tbs oplegt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  2 jaar maar? Wel erg kort vind je niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert