Blauwalg bij Bovenwater

LELYSTAD
Bij het Bovenwater in Lelystad is blauwalg aangetroffen. Dat meldt de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek. 

Het strand en het water blijven toegankelijk, maar zwemmen is op eigen risico. Zwemmen in water met blauwalg kan zorgen voor huidirritatie en klachten aan maag en darmen. 

Woensdag werd ook al blauwalg ontdekt bij het Surfstrand in Almere Haven.

reacties (6)

 • Freek

   

  Ook fijn dat Lelystad zo'n fantastische kuststrook heeft zondet strand

  reageer
 • Johan Wezenberg

   

  Is het zwemmen zonder blauwalg soms niet op eigen risico?

  reageer
 • Jan

   

  Berichtje afgelopen voorjaar op Omroep Flevoland n.a.v. Bewonersavond georganiseerd door de gemeente: Iedereen mag meepraten over oplossing Volgens de gemeente Lelystad is het probleem dat waterplanten en blauwalg elkaars concurrenten zijn. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de burgemeester: "Dit betekent dat wanneer een maatregel wordt ingezet die negatief is voor de één, dit veelal ten gunste komt van de ander. Als de waterplanten gemaaid worden, krijgen de blauwalgen de kans om tot ontwikkeling te komen." Kortom er is een delicaat evenwicht tussen de mate waarin waterplanten worden gemaaid en het risico dat blauwalgen optreden. Afgemaaide waterplanten leveren fosfaat na aan het water en daar gedijen blauwalgen bij.

  reageer
 • en daar willen ze het strandje opknappen..en andere strandje aanleggen aan de (kust) paar dagen warm weer en er zit al blauwalg in het water... laat ze eerst eens kijken hoe dat te bestijden is evenals de overtollige waterplanten.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  En nu willen ze weer een zwemstrandje bij de schermer? Dat is jaren geleden verdwenen door de blauwalg!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jaap

   

  1 week mooi weer en jawel blauwalg in het bovenwater.. dan volgt het houtribstrandje ook snel.. fijn dat we in lelystad zo mooi buitenbad hebben ...........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert