Plan om ouderen zelfstandig te laten wonen

ALMERE • Vr 7 juli 2017 | 14:02 • Vrijdag 7 juli 2017 | 14:02
De gemeente Almere wil de komende jaren meer woningen geschikt maken voor ouderen, zodat die langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Voor wie niet meer zelfstandig kan wonen, moeten er voldoende woonvormen zijn met goede zorg.

Dat is het doel van een plan, dat (G)oud in Almere heet. Dat plan wil inspelen op de vergrijzing in de stad en biedt diverse ideeën voor gezond oud worden en goed wonen voor ouderen. Naast voldoende geschikte woningen moet er gezorgd worden voor een veilige en prettige openbare ruimte en een laagdrempelige toegang tot zorg en voorzieningen.

De gemeente heeft een plan van aanpak gemaakt, samen met een groep senioren uit de stad en diverse maatschappelijke partners. Na de zomer moet het plan vastgesteld worden door de gemeenteraad. Voor die tijd willen burgemeester en wethouders het plan al met de raad bespreken, om voorgestelde verbeteringen daar nog in te kunnen verwerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel