Gemeente wil integratie statushouders verbeteren

ALMERE
Statushouders integreren nog niet voldoende in de Almeerse samenleving. Dat schrijft wethouder Froukje de Jonge aan de gemeenteraad. Zij wil zich verder inspannen om meer statushouders te begeleiden naar een goede integratie. De gemeente wil hen helpen bij het leren van de taal, het inburgeren en de oriëntatie op onderwijs en arbeidsmarkt. 

Van de ruim 500 statushouders in Almere die vorig jaar en het eerste kwartaal van dit jaar een bijstandsuitkering hebben aangevraagd, doen er 80 mee aan werkervarings-  en taaltrajecten. Daarnaast beginnen er 40 jongvolwassenen in het nieuwe schooljaar aan een cursus om meer kans te kunnen maken op de arbeidsmarkt en zijn er 15 uitgestroomd uit de bijstand. 

De wethouder wil met de gemeenteraad bekijken wat er in de tweede helft van dit jaar gedaan kan worden om de begeleiding van de vluchtelingen en hun integratie te verbeteren.

reacties (9)

 • Karel

   

  En de Almeerders zelf mogen creperen. Integreren van deze lieden gaat niet gebeuren, dat weten we allang, want ze willen niet. De weg naar een uitkering weten ze echter goed te vinden. Deze onwillenden krijgen gewoon geld, moeten de Nederlanders in de bijstand eens proberen. Maar de PvdA heeft weer een prachtig idee dat wij betalen met zijn allen.

  reageer
 • Van Haven

   

  Onwillenden? Hebt u zich ooit verdiept in mensen die hier een status gekregen hebben? U spreekt respectloos en generaliserend over 'die lieden' , u vergeet daarbij kennelijk dat u het over individuen hebt , ieder met hun eigen , vaak dramatische, verhaal. Deze mensen zijn ook Almeerders, net als u en ik dat ooit geworden zijn.

 • Lexxie

   

  Kansloos al die kansloze

  reageer
 • Van Haven

   

  U zou wel snel kunnen integreren in een totaal andere samenleving nadat u traumatische ervaringen hebt opgedaan? U zou in korte tijd een compleet nieuwe taal kunnen aanleren? Een beetje empathie zou op zijn plaats zijn.

 • Ruud

   

  Niet integreren en wel een uitkering. Ik vraag me af of iedere Almeerder zo wordt voorgetrokken.

  reageer
 • Barbara

   

  Ja hoor, ik krijg ook mijn uitkering. Al hoef ik niet meer te integreren. Wel zouden de werkenden wel wat meer belasting mogen betalen zodat wij er ook op vooruit gaan.

 • Ed Molenaar

   

  Wellicht kunnen ze helpen bij de groenvoorziening. Communiceren is daar relatief eenvoudig, vele taken zijn snel te leren en ze kunnen hun kennis verspreiden als ze weer terug naar hun land gaan.

  reageer
 • Peter

   

  Kanslose missie, de meeste komen nooit meer uit de bijstand

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mark

   

  Kunnen ze groen linksers niet extra belasten? Nu draai ik hiervoor op dmv torenhoge belastingen.

  reageer
 • Nah lekker

   

  80 van de 500 doen mee Schiet lekker op😡😡😡

  reageer
 • Dirk

   

  zet de statushouders aar weer voor op, ga eerst eens wat doen voor je nederlandse inwoners in almere

  reageer
 • Piet

   

  Nou ze moeten zelf ook willen hoor. Er woont naast me een 'gezin' maar integreren ho maar. Dat vertaald zich in geen respect voor vrouwen de taal niet willen leren en over de cultuur in Nederland nog maar te zwijgen die willen ze niet kennen ja een heel klein aantal. Ik stond er altijd open voor maar kan niet anders zeggen dat men hier komt zonder zich eigen aan te passen maar weten wel precies waar het geld te halen valt. Bij de gemeente Almere is er speciaal groepje voor de vluchtelingen en o wat zijn ze zielig maar ondertussen kan het eigen volk creperen dat is meten met 2 maten ALMERE

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert