Conferentie New Wine moet Walibi verlaten

BIDDINGHUIZEN • Vr 7 juli 2017 | 15:30 • Vrijdag 7 juli 2017 | 15:30
De christelijke New Wine-conferentie moet het evenemententerrein van Walibi in Biddinghuizen na 11 jaar verruilen voor een plek in het Brabantse Liempde. Walibi heeft het contract met New Wine niet verlengd.

Volgens een woordvoerder van het attractiepark heeft deze beslissing te maken met de grond  van het festivalterrein. Deze moet na dancefestival Defqon.1 tot rust komen, zodat hij weer goed beloopbaar is voor de vele bezoekers van Lowlands. New Wine valt precies tussen de twee festivals in en daardoor kan de grond niet snel genoeg herstellen.

Tijdens de evangelische kampeerweek komen christenen van allerlei gezindten bijeen om onder meer te bidden, te zingen en seminars te volgen. Organisator Cock van der Brugge laat weten de beslissing het niet leuk te vinden, maar hij begrijpt de commerciële belangen. Vergeleken met de grote festivals is New Wine met 7500 bezoekers een kleinduimpje. Van der Brugge was wel verbaasd toen het hem vorig jaar werd verteld, omdat het nooit eerder een probleem is geweest.

De laatste editie in Flevoland wordt gehouden van 22 tot en met 28 juli.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel