Geldautomaten Dukaatplein dicht vanwege risico op plofkraak

LELYSTAD
Pinnen bij de twee geldautomaten van de Rabobank aan het Dukaatplein in Lelystad kan niet meer. De bank heeft de apparaten buiten gebruik gesteld, vanwege het risico op een plofkraak. De automaten zit tegenover het station, naast horecagelegenheid Le Journal.

Rabobank kondigde een paar maanden geleden al aan dat ze verspreid over het land automaten zou sluiten vanwege het toenemende aantal plofkraken.

Veiligheid
De maatregel moet criminelen ontmoedigen en bijdragen aan het gevoel van veiligheid bij omwonenden. De geldautomaten aan het Dukaatplein staan pal onder een appartementencomplex.

Vorig jaar had de Rabobank in Lelystad nog te maken met een plofkraak. In mei werd een automaat in het Lelycentre opgeblazen met een explosief.

Het is niet bekend of er in Flevoland nog andere Rabo-automaten zullen verdwijnen. 

reacties (30)

 • Danny

   

  Jammer, maar die is al enige tijd gesloten hoor.

  reageer
 • anno1978

   

  Er zijn er niet veel meer idd in het centrum. ann amro en ing, hema, ah en de jumbo. Denk dat je het dan wel gehad hebt in de stad. De Rabobank heeft binnen ook nog 1 of 2 apparaten. Contant geld heb je ook echt wel nodig, denk aan parkeren, muntje voor je karretje, kids die een boodschapje doen, zakgeld voor de kinderen, de markt. Sommige mensen vinden contact betalen gewoon een stuk prettiger. Als we nou in alle winkels de kans krijgen extra te pinnen dan zou dat fijn zijn maar helaas is dat niet zo.

  reageer
 • Waardeloos

   

  Als op dat helpt!? dus ook binne geen pinautomaat meer??? De Bank moet its an doen om ons "betaalde" Servies zekerhijd garantieren !!!

  reageer
 • Tries

   

  Ben bang van niet. .. in het lelycentrum is hij ook niet teruggekomen.

  reageer
 • SN

   

  Je weet het verschil tussen een RAMkraak en een PLOFkraak? Bij die eerst heeft een barrière voor auto's zin, bij die tweede blaast met de automaat met explosieven op waarbij steeds vaker ernstige schade aan het pand waarin de automaat zit ontstaat omdat men meer explosieven gebruikt om de kans op succes te vergroten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter den ouden

   

  En moet je nu zo nodig 24/7 25 euro uit zo'n automaat kunnen halen. Trouwens de schade aan zo'n flappentap betalen we toch met z'n allen.

  reageer
 • HH

   

  Ik wil dus juist niet in de winkel pinnen! De bank hoeft niet te weten waar ik mijn boodschappen doe, en voor hoeveel. Pinnen bij de Rabobank deed ik vooral als ik met de trein ga. En zo vroeg in de ochtend (als ik wegga) dan wel in de avond (als ik terugkom) is de bank gesloten.

  reageer
 • Lelystadje

   

  Tegenwoordig kan je in veel supermarkten extra geld pinnen bij het boodschappen doen of er staat wel een geldautomaat binnen. Dus je kan nog op voldoende plaatsen geld pinnen.

  reageer
 • Rob

   

  Fijn dat RABO aan de bewoners denkt. Voor de geldautomaat komt echt wel een oplossing.

  reageer
 • Louise

   

  Ik maak me hier echt boos over. Er zijn al nauwelijks pinautomaten meer. Er zouden ook blokken voor geplaatst worden zodat de auto's er niet tegen aan kunnen rijden. Het is luiigheid van de bank en we worden gedwongen elektronisch te betalen. Wat nota bene geld kost voor de gebruikers en geld oplevert voor de bank. Ik ga mijn rekening opzeggen.

  reageer
 • Dronten

   

  Met het pinnen heb je geen overzicht wat je uitgeeft. Als je weekgeld contant in je portemonnee hebt dan weet je precies wanneer het op is. Verder leren kinderen de waarde van het geld en wat alles kost. Er zit dus een rem op als het op is

  reageer
 • Louise

   

  Leuk voor de kinderen met zakgeld. Onder de 12 krijg je geen pinpas. En ja, voor een financiële opvoeding is het wel handig dat ze een klein bedrag krijgen per week om zelf te mogen uitgeven of opsparen. Bovendien kunnen ook kinderen van 12 met een pinpas nog niet altijd overzien wat ze uitgeven, of je moet er alweer een smartphone bijgeven om hun saldo te checken. Wordt een duur grapje zo.

  reageer
 • Ger

   

  Vind dit jammer maak het Dan zo dat men binnen kan pinnen ook als de bank dicht is

  reageer
 • Theo

   

  Al drie jaar niet meer pfffff

  reageer
 • tries

   

  Pinnen een veilige manier... zeker.. Maar, als er een storing is is pinnen niet mogelijk graag contant. Wil ik mijn kind even een brood laten halen doe ik dat met contant geld. Daarbij komt met contant geld ben je bewuster van je uitgaven dan met pinnen. Zo word het de mens die graag contant geld in de portemonnee heeft wel moeilijk gemaakt. ..

  reageer
 • Hans K

   

  Stop met cash geld. Dit resulteert in minder overvallen, plofkraken, geweld, berovingen thuis en meer veiligheid op straat. Alles pinnen, chippen en betalen met je smartphone. Ja ook mijn vader heb er een en kan er mee overweg.

  reageer
 • Muhammad

   

  Er is toch politie bureau in beurt niet eens 100 meter.

  reageer
 • Groenlinks pfffff

   

  Lekker goedkoop

  reageer
 • rabo klant

   

  ik snap de reden voor het weghalen van de pinautomaat..alleen het is vervelend dat je 1 x per dag bij een andere bank pinautomaat geld kan pinnen. het zou fijn zijn als dit meerdere keren kan... cash geld op zak hebben is wel zo fijn.

  reageer
 • Dronten

   

  In dronten heb je een rabobank waar je binnen en buiten kunt pinnen. Gelukkig wonen er geen mensen boven de rabobank. Daarnaast is er aan de overkant een appartementencomplex die goed zicht hebben op de rabobank.

  reageer
 • Dronten

   

  Het kan een snelle, veilig en eenvoudig manier van betalen zijn maar een overzicht van uitgaven heb je niet meer. Als je elke week een vast bedrag pint weet je wat je in je portemonnee hebt en als het op is, is het op. Heel veel mensen komen in financiële problemen als er geen contant geld meer mogelijk is. Ik bedoel dan ook mensen met een verstandelijke beperking. Zij krijgen elke week een contant bedrag om boodschappen etc.te doen en de meeste weten niet wat geld pinnen is. Wat betreft de daders van het vernielen van de pinautomaat, keihard aanpakken. Laten ze werken voor de centjes.

  reageer
 • Barbara

   

  Dit zijn sowieso geen plekken in deze tijd waar je je veilig kunt voelen als pinner, iedere achter je langslopende dwaas in nood wil de zaken wel van je overnemen, en bij plofkraak zijn nota bene bewoners die erboven wonen mede de pineut. Bij de oude Rabo stond je in een halletje voordat je kon pinnen, daar had je enige bescherming.

  reageer
 • HH

   

  Met pinnen in winkels geven mensen ongemerkt meer geld uit. Pure psychologie, omdat mensen de waarde van het geld minder zien. Bovendien proberen de banken zo nog meer de absolute controle over het geldsysteem te krijgen, en inzicht te krijgen in waarin jij je geld uitgeeft. De ING was al van plan om de pingegevens aan marketingbedrijven te verkopen. Plan is even in de koelkast gezet, maar het gaat gebeuren. Dus nee, dank u, ik betaal liever contant.

  reageer
 • Hp

   

  Zijhebbenweergewonnen

  reageer
 • Flevo Flevo

   

  Ik snap het wel, op het dukaatplein zijn natuurlijk veel Dukaten te vinden!

  reageer
 • HH

   

  Misschien kan de Rabobank beter verhuizen naar de begane grond van het oude politiebureau aan de Stationsweg. Geen appartementen erboven. Dichtbij de parkeergarage. En de huidige Rabobank kan dan mooi een horeca-bestemming krijgen. Veel leuker voor het Dukaatplein dan die dichtgeplakte gevel met Rabo-reclame. Mooie actie voor de duurbetaalde centrummanager.

  reageer
 • P-in

   

  Pinnen is een snelle, veilige en eenvoudige manier van betalen. U heeft eigenlijk altijd gepast geld op zak. Ook voor ondernemers is pinnen snel, veilig en efficiënt.

  reageer
 • Drontens

   

  Te zot voor woorden dat dit gaat gebeuren. Nu zijn de nette burgers de dupe. Is er geen andere optie dat een geldautomaat in de buurt blijft

  reageer
 • Flevoburger

   

  Het uiteindelijke effect van een wegbezuinigd politie- en slap rechtsspraak systeem. De EU ? pffff de overheid kan de openbare orde en veiligheid in eigen land niet eens borgen.

  reageer
 • HH

   

  Nou, lekker waardeloos dat. Het aantal pinautomaten wordt steeds minder in het land. Je kan steeds moeilijker aan je eigen geld komen. Bij de ING pinnen kan nog wel, maar dat is hetzelfde appartementencomplex, dus die kunnen met dezelfde smoes ook hun pinapparaten verwijderen. Waar kun je dan nog terecht?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert