Verkeerscontrole: vijf bestuurders rijbewijs kwijt

ALMERE
Bij een verkeerscontrole in Almere zijn donderdag vijf rijbewijzen ingenomen. Dat laat de politie vrijdagmiddag weten. 

Aan het begin van de avond werden 25 bestuurders gecontroleerd. Vijf van hen moesten hun rijbewijs inleveren, omdat ze ruim vijftig kilometer per uur te hard hadden gereden. Daarnaast deelden agenten meerdere boetes uit, onder meer voor bellen achter het stuur en rijden zonder gordel. 

Tegelijkertijd waren er verschillende alcoholcontroles. In totaal moesten zo'n 350 bestuurders blazen. Slechts één van hen had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een boete. 
 

reacties (10)

 • wes

   

  leuk die reacties over bedrijfsbusjes feit: bedrijfsbussen trekken traag op + max snelheid is vaak tussen de 140-150km/h + je zit hoog, je kijkt letterlijk over de auto voor je heen + hierdoor zitten vaak de koplampen in de spiegel van degene voor je conclusie, het afremmen voor iemand die onnodig links rijd is super hinderlijk want je bent vaak lang bezig voor je weer op snelheid bent, optrekken van 100 naar bijvoorbeeld 130 duurt gewoon 30seconde hierdoor zitten vaak alle aso audis bmws mercs en vooral seats op je reet dat je te langzaam rijd. je zit hoog dus je kan perfect zien wat degene voor je doet en of deze onnodig links rijd de koplampen zitten vaak in je spiegel, hierdoor lijkt het vaak dichterbij dan je denkt heb een bedrijfs bus en ik rijd altijd rustig want ik betaal me eigen diesel. maak ruim 200km per dag, en soms meer. en zelfs ondanks ik vaak ruim onder de max snelheid rijd ben ik genoodzaakt om nog af te remmen voor mensen die letterlijk met 91 een vrachtwagen gaan inhalen waar je 120 of 130 mag

  reageer
 • Anton

   

  Waar in het artikel staat dat het op de A6 was? Ik zie alleen maar: in Almere.

  reageer
 • Yarasky

   

  Die snelheids borden moeten 130 km per uur worden

  reageer
 • Goed bezig. Afgelopen week 2 maal door een idioot rechts ingehaald op de A6 waar 130 mag en ik ook 130 reed. En inderdaad sommige bedrijfsbusjes chauffeurs willen graag dwars door de auto voor heen, ook rijd deze de toegestane snelheid. We hebben ongelooflijk veel haast.. Normen en waarden in het verkeer zijn ver te zoeken... Veel vaker rijbewijs invorderen is een remedie, ook bij bellen en appen invorderen dat rijbewijs...

  reageer
 • Mona

   

  Waarom ga je dan niet naar rechts?? Er moeten zwaardere boetes komen voor het links blijven hangen en daardoor juist file veroorzaakt!

 • Nachtman

   

  Maar in de nacht kan je met 200 over de A6. Niemand die je in de weg zit. Heerlijk!

  reageer
 • Dagpauwoog

   

  Totdat je op een dag na een zwoele snelle nacht met gezin en al dood in een sloot word gevonden, want ook 's nachts maak je met deze veel te hoge snelheid de meeste kans dat niemand zo'n drama zal zijn opgevallen.

 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Heel goed vaker doen dit soort dingen. De weg is weer een klein beetje veiliger geworden.

  reageer
 • Tj

   

  Fantastisch! Mooi, maar kom ook eens naar het Friese Pad in Bant. Ligt btw in de noordoostpolder voor diegene die dat niet weten. Ze scheuren hier zo hard fietsende kinderen rakelings voorbij racende, echt asociaal gedrag!

  reageer
 • Yolande

   

  En nu het bumper kleven nog. Vooral de bedrijfsbusjes.

  reageer
 • Bedrijfsbus

   

  Ofwel: je rijdt onnodig links. Als ieder nou zoveel mogelijk rechts aanhield op de snelweg, dan hadden we al een stuk minder oponthoud. Het is ongelooflijk, het maakt niet uit hóeveel rijbanen je een snelweg maakt, figuren als klaarblijkelijk jij weten tòch het overige verkeer te hinderen door de tweede of erger de eerste rijbaan te nemen. Dus als je klaagt over klevers, dan zeg ik op mijn beurt: je hebt niets te zoeken op de linkerrijbanen. Het is bovendien strafbaar en niet voor niets.

 • Roel

   

  Goed bezig. Vaker doen.

  reageer
 • Moraalridder

   

  Goed.bezig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert