Bestuurder scootmobiel zwaargewond na val

ALMERE
Een man is vrijdagavond rond 18.30 uur zwaargewond geraakt bij een val op een fietspad langs de Multatuliweg in Almere. Hij reed daar met zijn scootmobiel en raakte door de val volgens een getuige gewond aan zijn hoofd. 

Het slachtoffer was er zo slecht aan toe dat er een traumahelikopter vanuit Amsterdam kwam voor assistentie. De man is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance.

Hoe het ongeluk heeft gebeuren is niet bekend.

reacties (4)

 • gjb

   

  Die dingen zouden niet sneller dan 5 km per uur moeten mogen en op de stoep moeten rijden.

  reageer
 • Job

   

  Was je getuige van het ongeluk?

  reageer
 • Thea

   

  Desiree beetje n dom commentaar je weet niet wat er gebeurd is. Ik rijdt zelf op n scootmobiel en die dingen rijden echt niet zo hard als n snorfiets. Was t maar waar hihihi.....

  reageer
 • Desiree

   

  Een stoeprandje pakken en overcorrigeren terwijl de snelheid net zo hoog is als van een snorfiets zal de bestuurder wel de lucht in slingeren. Dat zie in voetgangergebieden ook. Die dingen rijden gewoon veel te hard. Het is meer een brommer dan een loopvervanging.

  reageer
 • Carry

   

  Als je er geen verstand van hebt hou je dan stil. Lopen maar 16 km per uur. Een snorfiets mag 25 maar rijd meestal harder. En het is een vervanger voor lopen. De bestuurder zal hoogst waarschijnlijk zijn levenslange gewoonte om te remmen dwars hebben gezeten. Normaal moet je namelijk is in knijpen. Bij een scootmobiel moet je je gas los laten. En alleen in voetgangers gebied mag je niet harder dan 6 km. Het is niet te hopen dat jij er ooit 1 nodig hebt want dan moet je hem niet gaan gebruiken. Kun je achter de geraniums gaan zitten!

 • Sonja

   

  Als scootmobielrijder ben ik direct met je eens dat veel mensen te hard rijden met zo'n ding. Maar zeggen dat het geen loopvervanging is, is echt te kort door de bocht. Mijn scootmobiel gaat 16km per uur, ik word nog ingehaald door fietsers! Dus een snorfiets of brommer? Echt niet. Wel vind ik dat het tijd is om scootmobielers vóór het verstrekken van hun eerste scootmobiel een verplichte cursus te laten volgen. Dat komt de algehele rijvaardigheid ten goede en kan irritatie en ongelukken voorkomen. Waarmee ik niets wil impliceren over wat er met deze meneer gebeurd is. P.S. Zullen we anders gewoon even afwachten tot bekend is wat er is gebeurd voor we scenario's gaan bedenken? En misschien met z'n allen hopen dat de bestuurder volledig herstelt?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert