400.000 euro aan belastingen kwijtgescholden na vragen PvdA

ALMERE
De gemeente Almere heeft voor 400.000 euro aan gemeentelijke belastingen alsnog kwijtgescholden. Het gaat om gevallen waarbij dit door een fout niet direct is gebeurd. De fout kwam vorig jaar aan het licht door schriftelijke vragen van de PvdA.

Mensen met een laag inkomen kunnen onder bepaalde voorwaarden een verzoek indienen om hun gemeentelijke belastingen niet te hoeven betalen. Bij de PvdA kwamen vorig jaar geluiden binnen dat deze verzoeken onterecht werden afgekeurd. Het ging om mensen die er voorgaande jaren recht op hadden en waarbij de situatie niet was veranderd. 

De gemeente liet weten dat het systeem voor de kwijtscheldingen grotendeels was geautomatiseerd. Daarbij werd niet altijd uitgegaan van de juiste gegevens. Nu vindt er ook altijd nog een handmatige toets plaats. Eerder werd al bekend dat 1.300 Almeerders daardoor alsnog recht hebben op kwijtschelding van hun belastingen. Het bedrag wat daarmee gemoeid is komt dus uit op 400.000 euro. 

“Hierdoor hebben nog meer mensen gekregen waar ze gewoon recht op hadden. En daar zijn we erg blij mee.” zegt PvdA-fractievoorzitter Jerzy Soetekouw. 

reacties (8)

 • Kees

   

  Helemaal gelijk, de VARA is net zo rood als de PvdA!

  reageer
 • Antje Ha

   

  En daar is wat op tegen?

 • Andre

   

  Aaah...Wat zonde ...had beter in de immer extra oplopende kosten van de floriade en de mislukkingen er om heen worden gestoken.......

  reageer
 • Kees

   

  Ja, goed idee, dan zag jantje modaal nog iets terug van zijn belastingsgeld. Nu zuipen de bijstandtrekkers zich een gat in de rondte ermee.

 • Johan

   

  Mensen die denken dat alleen mensen met een uitkering kwijtschelding krijgen snappen het niet. Ook studenten of anderen met een laag inkomen hebben daar recht op. RECHT OP. Schandalig dat deze mensen het eerst niet kregen, goed dat het hersteld is. Goede actie van deze partij die niet mijn partij is

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Op zich prima, maar beter is te weten waarom bij die mensen hun situatie niet veranderd is. Arbeidsongeschikt, extreme mantelzorg, vanuit bijstand geen baan kunnen vinden, etc. En daar iets aan doen. Als het een wet is zouden die mensen de kwijtschelding toch krijgen, en gaat dat moeizaam dan zijn er diverse hulpbiedende organen. Nu is het wel erg goedkoop scoren over de ruggen van mensen die het al zo moeilijk hebben, pvda! Schaam je.

  reageer
 • Jan

   

  Weer een reden om geen PvdA te stemmen.

  reageer
 • Merreha

   

  Fout in de software bekend dat de testfase niet goed is uitgevoerd. Ik zou zeggen wederom een blunderende gemeente. De zoveelste blunder op rij. Functioneren van de gemeente moet maar eens worden aangekaart. Dat de PvdA er mee op de proppen komt vind ik jammer. Deze partij brengt weinig goeds voor Almere. Gelukkig volgend jaar verkiezingen.

 • nietPvdAstemmer

   

  Want de PvdA wijst de ambtenaar er op dat het geautomatiseerde systeem niet correct functioneert? Je zou niet meer op de tester van de software moeten stemmen, de PvdA heeft hier gewoon z'n werk uitgevoerd. Zouden meer politieke partijen moeten doen.

 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Ach, die 4 ton hoest gewoon een ander weer op

  reageer
 • .W. (de alleerste echte hier)

   

  ach deze gemeente zwemt in t geld kijk maar naar de kosten floriade verbouwing raad zaal 3.1 miljoen dus deze 4ton kan er ook nog wel bij .

 • desiree

   

  Gelukkig is er nog één partij die het burgerbelang dient. De anderen zijn vooral met bedrijfs- en boerensubsidie in de weer of met een cadeautje voor de villavrindjes.

  reageer
 • Jos

   

  En wie zijn er weer de klos die dit moeten betalen? De midden inkomens, Jantje modaal. Die keihard werkt om maar rond te kunnen komen. Goed gedaan weer PVDA!

 • Polderboer

   

  Stop eens met dat zinloos rond pompen van toeslagen en via andere kant te veel belasting heffen. Kan je gelijk de helft van de ambtenaren ontslaan. Oeps wat zeg ik nu. Nederland is een land met te veel regeltjes, stop nu het nog kan. 1 duidelijk belasting systeem zonder toeslagen is de toekomst.

  reageer
 • jan r. bakker

   

  Helemaal mee eens. Beste (slechte...) voorbeelden: zorgpremie heffen / zorgtoeslag terugbetalen, energiebelasting heffen / teruggave energiebelasting etc.etc. Maar waarom zou je het makkelijk doen als het ook moeilijk en vooral sjoemel/fraudegevoelig kan?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert