Petitie voor behoud kitesurfgebied

ALMERE
Kiters hebben jarenlang kunnen kitesurfen bij Pampushaven Zuid langs de Almeerse Oostvaardersdijk. Hoewel het daar eigenlijk niet mag, is het al die tijd gedoogd. Maar sinds kort krijgen de kitesurfers een boete van 230 euro als ze daar hun sport beoefenen. Martijn Frie van de Nederlandse Kitesurf Vereniging is een petitie gestart die hij maandag tijdens een gesprek met Rijkswaterstaat en de politie heeft overhandigd.

Frie hoopt er zo voor te zorgen dat er ook in de toekomst gewoon gekitesurft kan worden in het gebied. "We hopen daar de komende jaren gewoon te kunnen kiten. In ieder geval totdat er een goed alternatief is", vertelt hij. De petitie is meer dan 400 keer ondertekend. 

De kitesurfers worden volgens Frie 'weggejaagd' door windsurfers. Zij mogen daar wel legaal surfen en bellen volgens de kiter constant met de politie. Die voelt zich volgens Frie daarom genoodzaakt om op te gaan treden. 

Gevaarlijke locatie 
In de Marinahaven mag wel gekitesurft worden, maar daar hebben kiters volgens Martijn last van valwinden. Daarnaast is de locatie volgens hem ook gevaarlijk. Het is namelijk bijna onmogelijk om langs de dijk aan de kant te komen. De rotsen die er liggen zijn scherp en hoog. Beginners kunnen hierdoor snel in de problemen raken.

reacties (6)

 • Moraalridder

   

  Heeft ook met natura 2000 te maken.

  reageer
 • Martijn Frie

   

  Reactie op Eefje: het is ook vreemd dat je een alternatieve locatie krijgt aangewezen door rijkswaterstaat ( marina haven)waarvan RWS zelf niet op de hoogte is van de situatie.Zij wisten niet beter dat er een mooie locatie voor in de plaats gekomen was. Handhaven is makkelijk maar faciliteren voor een sport blijkt wat moeilijk voor een gemeente die staat voor sport en Leisure. Er gaat nu door RWS serieus gekeken worden wat er mogelijk is en of er alternatieve zijn. Volgende week horen van RWS. Laters

  reageer
 • Malle Pietje

   

  Het is sowieso raar Er mag wel worden gesurfd naar er mag niet worden gekite. D daarbij zijn surfers en liters niet echt vrienden van elkaar. Dat botst. Raar maar waar.

  reageer
 • marjon

   

  pardon wel surfen niet kiten

  reageer
 • Eefje

   

  Dus omdat iets niet mag en er na jaren de wet overtreden eindelijk gehandhaaft wordt, ga je een petitie aanbieden? Oefen je hobby gewoon daar uit waar het mag. Alsof buiten Almere nergens gekitesurft mag worden...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Het is gewoon niet toegestaan omdat het een gevaar voor de rest is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert